Dubbel goud: Gouden Stuurwiel 2019Audi heeft voor zowel de A1 Sportback als de elektrische e-tron een felbegeerde ‘Gouden Stuurwiel 2019’ award gewonnen. De twee Audi’s kregen de prestigieuze prijs toegekend in de categorieën ‘kleine auto’s en ‘grote SUV’s’ door lezers van het Duitse automagazine AutoBild en de Europese zusterbladen en de Duitse krant Bild am Sonntag.

Hans-Joachim Rothenpieler, lid van de Raadv van Bestuur van Audi AG voor technische ontwikkeling geeft aan dat ze erg trots zijn op het behalen van deze prijzen. Vooral op de award voor de volledig elektrische Audi e-tron die moest concurreren met auto’s met conventionele aandrijving. Ze zien dit als blijk van erkenning dat ze op de goede weg zitten met hun elektrische auto’s.

Tijdens de verkiezing van ‘Gouden Stuurwiel 2019’ werden 58 auto’s beoordeeld die sinds oktober 2018 leverbaar zijn. Hierbij werden de auto’s verdeeld in zeven voertuigklassen. De 21 finalisten, waarvan drie per categorie, zijn door een deskundige jury (coureurs, journalisten en experts) beoordeeld op het Duitse Lausitzring-circuit. Er werd bij de auto’s gekeken naar rijdynamiek, connectiviteit, design en gebruikskosten, waarna per categorie een winnaar werd geselecteerd.

Ook interessant voor jou