De nieuwe ŠKODA OCTAVIA: alle details en beelden


Alle details en beelden van de 4e generatie OCTAVIA. Nieuwe designtaal, gestroomlijnde aerodynamica en full-LED Matrix koplampen. Ruime keuze uit benzine en CNG, ook als plug-in hybrid en mild-hybrid.

De eerste beelden van de compleet nieuwe OCTAVIA en OCTAVIA COMBI zijn onthuld. Hij is langer en breder geworden dan zijn voorganger, heeft een nog ruimere kofferbak en ligt qua design helemaal in lijn met ŠKODA’s actuele designtaal. Het nieuwe interieurconcept combineert de voor ŠKODA bekende ruimte met een vernieuwde ergonomie, kwalitatieve materialen en vele Simply Clever-features. Innovatieve connectiviteit en nieuwe rij-assistentiesystemen tillen het comfort- en veiligheidsniveau van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA naar een nog hoger level.

Groter, maar aerodynamisch

De nieuwe OCTAVIA is langer en breder dan zijn voorganger. Tevens biedt de auto nog meer ruimte voor bagage en inzittenden. De grootste bagageruimte in het segment is gegroeid naar 640 liter voor de COMBI en 600 liter voor de hatchback. Door de nieuw ontworpen dakrails en de lichtmetalen velgen draagt de auto bij aan zijn aerodynamica. Het is één van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld! Dit is uiterst gunstig voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies.

LED-koplampen

Het nieuwe design van de OCTAVIA heeft een moderne uitstraling en het geheel nieuwe interieur is hoogwaardig afgewerkt. De OCTAVIA heeft een scherp gelijnd front met opvallende voor- en achterlichten. Met de optionele full-LED Matrix koplampen kan er zelfs continu met groot licht worden geleden, zonder tegenliggers te verblinden. De full-LED achterlichten zijn nu ook leverbaar met dynamische richtingsaanwijzers.

Interieur

Het nieuwe tweespaaks stuurwiel is afgewerkt met chroom en met de multifunctionele variant kunnen maar liefst 14 verschillende functies worden bediend via druk- en scrollknoppen. Geïnspireerd op de vormgeving van de nieuwe gril bevat het ontwerp van het nieuwe dashboard een vrijstaand centraal beeldscherm. De OCTAVIA wordt leverbaar met ergonomische stoelen die kunnen verwarmen, ventileren en masseren. Wat ook nieuw is, is de Climatic airconditioning met drie variabel te klimatiseren zones.

Head-up display

De nieuwe OCTAVIA is de eerste auto van SKODA die leverbaar wordt met een head-up display. Dit wil zeggen dat informatie wordt geprojecteerd op de voorruit. De nieuwste generatie infotainmentsystemen biedt het laatste op het gebied van connectiviteit. SKODA heeft ook de virtual cockpit verder verfijnd. De nieuwste versie van het digitale instrumentarium heeft nu een 10 inch groot scherm en biedt nog veel meer gebruiksgemak.

De nieuwe OCTAVIA staat bol van de innovatie assistentie- en connectiviteitssystemen en is voorzien van nog meer Simply Clever features. Ook kan er gebruik worden gemaakt van geheel draadloos Apple Carplay.

Smart

De nieuwe OCTAVIA is leverbaar met een groot aantal assistentiesystemen. Zo kan de OCTAVIA met stuuringrepen ongevallen voorkomen en waarschuwt voor langskomend verkeer wanneer de bestuurder wilt uitstappen. De Hands-on-Detect houdt nauwkeurig in de gaten of de bestuurder de handen op het stuur houdt en kan de Emergency Assist de auto zelfstandig tot stilstand brengen wanneer de bestuurder dit niet kan.

Motoren

Er worden naast de bekende benzinevarianten ook CNG-versies, plug-in hybrids én mild-hybrids leverbaar. De plug-in hybrid koppelt een 1.4 TSI benzinemotor aan elektrische aandrijving. Deze uitvoering komt in twee vermogensvarianten: 150 kW/204 pk of 180 kW/245 pk. Deze varianten worden beide geleverd met een 6-traps DSG-automaat.

Er komen ook twee mild-hybrids: de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI en de 115 kW/150 ok sterke 1.5 TSI met 7-traps DSG. Deze mild-hybrids winnen energie terug tijdens het afremmen. De 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving en de 7-traps DSG-automaat.

De bestseller van ŠKODA komt er ook in een CNG-versie. Die is voorzien van de 96 kW/130 pk sterke 1.5 TSI-motor en is uitgerust met een compacte benzinetank en drie CNG tanks voor een extra lange actieradius.

Prijzen

De prijzen en specificaties worden in de aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Nog meer lezen over deze compleet nieuwe Octavia, klik dan hier. Of neem contact op met ons verkoopteam in Venray, 0478-551300.

Ook interessant voor jou