Beste auto van 2020: Audi Q3 Sportback


‘Beste Auto van 2020’ is de Audi Q3 Sportback volgens de lezers van het Duitse automagazine ‘auto, motor und sport’. De SUV-coupé van Audi werd pas enkele maanden geleden geïntroduceerd en heeft vol overtuiging gewonnen in de categorie compacte SUV’s/crosscountry auto’s met 62 concurrenten. Buiten de Q3 Sportback vielen ook de A1, A5 Sportback, A8 en e-tron van Audi in de prijzen.

Marc Lichte, hoofd Design bij Audi geeft aan dat deze overwinning veel voor ze betekent. Dit mede omdat Audi vorig jaar won met de technisch verwante Audi Q3. Volgens hem waarderen klanten de kijk op een compacte premium SUV met een opvallend design. De Q3 Sportback lijkt vanwege de coupéachtige daklijn lijkt langer en heeft hij een elegante uitstraling.

De ‘Beste Auto’s’ Awards, één van de belangrijkste Europese autoverkiezingen, werd dit jaar voor de 44e keer gehouden. Er waren in totaal 387 auto’s die met elkaar concurreerden in elf verschillende categoriën. Maar liefst 10.000 lezers van het magazine brachten hun stemmen uit in de categorieën overall winnaar en het beste importmodel.

Audi valt in de prijzen


De twee grootste categorieën, grote SUV’s en compacte SUV’s/crosscountry auto’s, hebben elk 63 deelnemende modellen. De Audi Q3 Sportback won in zijn categorie met maar liefst 11,5% van de stemmen. Verder behaalde de Audi A1 de 2e plaats bij compacte auto’s, de A5 Sportback werd 3e in de middenklasse, de A8 behaalde een 3e plaats in de ‘luxe klasse’ en de e-tron werd 3e bij de grote SUV’s.
Ook interessant voor jou