Audi van start in Dakar-rally 2022


  • Elektrische aandrijflijn voor de zwaarste rally ter wereld
  • Terugkeer van Audi in de internationale rallysport en Le Mans
  • Klantensport blijft belangrijk bestanddeel

Audi gaat één van de grootste uitdagingen in de autosport aan: met een innovatief elektroprototype neemt Audi in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally. De rally-raid-sport vormt in de toekomst het hoofdbestanddeel van de fabrieksactiviteiten van Audi in de autosport. Daarnaast bereidt Audi zich voor op de instap in de LMDh-sportwagenklasse, waarmee het merk terugkeert naar Le Mans. De klantensport blijft eveneens een belangrijk bestanddeel van de autosport bij Audi.

Met de deelname aan de Dakar-rally 2022 keert Audi terug in de rallysport, waarin het merk met de Audi quattro vanaf 1981 voor een revolutie zorgde en wereldwijde successen behaalde. Inmiddels is de permanente vierwielaandrijving niet alleen in de rallysport de norm geworden; ook bij de sportiefste serieproductiemodellen van Audi plus de elektrische e-tron zorgt deze technologie voor maximale veiligheid en grip.

Elektrische aandrijflijn met innovatieve technologie

Voor de Dakar-rally werkt Audi aan een elektrische aandrijflijn met een krachtige hoogvoltageaccu, die indien nodig tijdens het rijden door een energie-omvormer in de vorm van een efficiënte TFSI-motor kan worden opgeladen. Het doel is om de prestaties van de elektrische aandrijving en de accu in de komende jaren verder te verbeteren. De daarbij opgedane kennis wordt ook gebruikt voor de ontwikkeling van toekomstige serieproductiemodellen. 

Met de keuze voor een alternatief aandrijfconcept onderstreept Audi opnieuw het bekende motto ‘Voorsprong door techniek’. In 2012 won Audi als eerste fabrikant de 24 Uur van Le Mans met hybridetechnologie. Eerder al was Audi de eerste fabrikant die Le Mans met een dieselmotor won. 

Einde deelname Formule E als fabrieksteam

De deelname aan de Dakar-rally komt in de plaats van het fabrieksprogramma van Audi in de Formule E, waarin het merk na 2021 niet meer met een eigen fabrieksteam actief zal zijn. De klantensport blijft de tweede belangrijke pijler onder de autosportactiviteiten van Audi. Hiertoe biedt Audi Sport customer racing een omvangrijk programma voor klantenteams. Julius Seebach wordt vanaf 1 december aanstaande verantwoordelijk van de sportactiviteiten van Audi, waarmee hij Dieter Gass opvolgt. Laatstgenoemde krijgt nieuwe taken, nadat hij het fabrieksprogramma van Audi in de DTM dit jaar met succes heeft afgesloten.

“We kijken naar mogelijke nieuwe activiteiten in de internationale autosport,” aldus Seebach. “Daarbij houden we evenzeer rekening met de wensen van onze klanten als met de toekomstige strategie van de onderneming, die overduidelijk in het teken van elektrificatie en CO2-neutrale mobiliteit staat. Daarom bereiden we ons ook intensief voor op de instap in de nieuwe sportwagen-categorie LMDh, met de 24-uursraces van Daytona en Le Mans als hoogtepunten. De belangrijkste boodschap voor onze fans is dat autosport bij Audi ook in de toekomst een belangrijke rol blijft spelen.”

Audi Wealer
Terhoevenderweg 100 te Heerlen
Celsiusweg 5 te Venlo
info@wealer.nl
www.wealer.nl/audi

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou