Nu leverbaar: A3 sportback plug-in hybrid


Het plug-in hybrideoffensief wordt door Audi doorgetrokken naar de compacte middenklasse met de Audi A3 Sportback 40 e-tron Advance Sport. Deze nieuwe uitvoering met complete uitrusting, waarbij geavanceerde plug-in hybrideaandrijving verpakt wordt in sportieve looks, is per direct te bestellen vanaf €40.360*.

De A3 Sportback 40 e-tron is te herkennen aan zijn matzwarte grille met 14 smalle verchroomde spijlen en de sportief gestylde bumpers. De Advance Sport versterkt de sportieve looks met een S line interieur en achterspoiler, verlichte instaplijsten, 18 inch lichtmetalen velgen en LED koplampen. Verder heeft deze uitvoering stoelverwarming voor, comfortairconditioning, een multifunctioneel afgevlakt sportstuur, Audi virtual cockpit en nog veel meer.

Sportieve looks en prestaties

De hybride aandrijflijn van de Audi A3 Sportback 40 e-tron Advance Sport bestaat uit een 1.4 TFSI turbo-benzinemotor (110 kW/150 pk) en een 75 kW/102 pk sterke elektromotor, die geïntegreerd is in de behuizing van de 7-traps S tronic-transmissie. Samen zijn de twee krachtbronnen goed voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en een systeemkoppel van 350 Newtonmeter. Daarmee accelereert de A3 Sportback 40 e-tron in 7,6 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 222 km/u. Puur elektrisch en lokaal emissievrij is de topsnelheid begrensd op 140 km/u/. De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion accu, die onder de achterbak is ondergebracht, met een capaciteit van 8,8 kWh. Door de goede samenwerking tussen de motoren bedraagt het gemiddelde verbruik van de A3 Sportback 40 e-tron slechts 2,0 l/100 km (gemiddelde CO2-uitstoot: 46 g/km)**, wat resulteert in een energielabel A.
Voor de aandrijving kan de bestuurder via de EV-toets kiezen uit drie rijstanden: ‘EV’ (met een puur elektrische range van 46 kilometer***), ‘Auto’ (de auto bepaalt zelf het ideale samenspel tussen brandstof- en elektromotor) en ‘Hybrid Hold’(de energie in de batterij wordt hierbij voor een later moment bewaard, bijvoorbeeld voor een milieuzone).

Shuttle-pas voor optimaal laden

Om optimaal laadgemak te bevorderen is er een Mode 3 laadkabel met type 2-aansluiting aanwezig bij de Audi A3 e-tron, waarmee de accu bij publieke laadstations te laden is. Vanaf €1.550 biedt Audi een oplossing voor veilig thuisladen inclusief installatie en loadbalancing. Daarnaast kan elke Audi A3 worden geleverd met een Shuttel mobiliteitspas, die de spil is in het thuisladen en naast de toegang tot circa 65.000 (snel)laadpunten ook andere vormen van (openbaar) vervoer biedt. Deze pas kan bij de Audi A3 e-tron ook gebruikt worden om brandstof mee af te rekenen.

Heeft u vragen over of interesse in de Audi A3 sportback 40 e-tron? Neem dan gerust contact op met een van onze verkoopadviseurs of kom langs in onze Audi Showroom in Venlo.


* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

*** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Ook interessant voor jou