De nieuwe Golf 8 is gelanceerd!


De nieuwe versie van de Golf oogt dynamischer dan ooit. Ook is de nieuwe versie van het icoon de enige in het ‘Golf-segment’ met standaard een volledig digitale cockpit. De Golf 8 biedt meer keuze dan ooit en komt met maar liefst vijf hybrideversies. De nieuwe Golf 8 arriveert in maart 2020 in Nederland.

Al 45 jaar lang is de golf het belangrijkste model in het portfolio van Volkswagen. De Golf oogt dynamischer dan ooit door de nieuwe indeling van het front, de innovatieve LED-verlichting (standaard) en het langgerekte silhouet. De Golf is de meest geziene auto op de Nederlandse wegen en van de vorige zeven modellen zijn al meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.

Het hoogwaardige interieur

Het interieur van de Golf 8 heeft een grote verandering ondergaan. De Golf 8 is de eerste in het segment die standaard is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met grote schermen en heeft nauwelijks nog fysieke knoppen. Tegen een meerprijs is het digitale dashboard zelfs te upgraden naar de Innovision Cockpit met een extra groot scherm. De Golf 8 tilt de gebruikerservaring met zijn digitale bedieningsfuncties naar een nog hoger niveau.

Met de nieuwe eSIM hebben de bestuurders en inzittenden standaard toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect. De nieuwe Golf is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook te upgraden (vanaf de zomer in 2020).

Innovaties in technologieën

De nieuwe Golf 8 brengt een groot aantal technologieën uit het hogere segment naar de ‘Golf-klasse’. Door de geavanceerde IQ.DRIVE assistentiesystemen kan onder bepaalde omstandigheden al verregaand autonoom (level 2) worden gereden. De nieuwe Golf is de eerste Volkswagen waarvan de adaptieve cruise control een file kan herkennen en daarop anticipeert. Zodra het systeem van andere weggebruikers doorkrijgt dat er een file staat, past hij direct de snelheid aan. Wat ook nieuw is op de Golf 8 zijn de IQ. Light LED Matrix-koplampen met interactieve verlichtingsfuncties.

Elektrisch rijden

De Volkswagen Golf biedt meer keuze uit aandrijvingen dan ooit tevoren. De nieuwe eTSI mild-hybride komt in drie verschillende DSG-automaatversies en koppelt de geliefde 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren aan 48V-technologie. De Golf 8 komt ook als eHybrid plug-in hybride met 150 kW/204 pk of als extra sterke GTE met 180 kW/245 pk. De nieuwe TDI-versies hebben een CO2-uitstoot die tot wel 17 procent lager ligt dan die van hun voorgangers. Ook zijn ze voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie voor een verder verlaagde NOx-uitstoot. In de zomer van 2020 volgen de GTI, GTD, R en een speciale versie op CNG.

De prijzen en specificaties van de Golf 8 worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. Voor meer informatie over de Golf 8 klik hier.

Heeft u interesse in of vragen over de nieuwe Golf 8? Neem gerust contact op met een van onze verkoopadviseurs of kom gerust langs bij onze showroom in Venlo.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou