Audi gaat maximaal voor elektrische mobiliteit


Audi elektrificeert zijn modellenprogramma in een hoog tempo. Audi transformeert zichzelf hiermee in een moderne leverancier van e-mobilityproducten.

De basis van Audi’s e-offensief bestaat uit vier nieuwe elektrische platforms waarmee Audi snel in elk marksegment snel elektrische auto’s kan leveren. Audi gaat nog dit jaar diverse bestaande modellen elektrificeren met de introductie van een aantal plug-in hybrids. Audi wilt tegen 2025 dertig geëlektrificeerde modellen in het portofolio hebben, waarvan er twintig volledig elektrisch zullen zijn.

Audi gaat bij de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s meteen de breedte in, van het compacte segment tot aan de performance modellen. Audi maakt daarbij gebruik van de samenwerking tussen de merken van de Volkswagen Group en vertrouwt op vier nieuwe platforms die specifiek voor elektrische auto’s zijn ontworpen.

Audi maakt gebruik een aangepaste variant van het MLB evo platform voor de e-tron. De Grand Turismo e-tron GT concept maakt gebruik van het J1-platform van Porsche. De compactere elektrische auto’s zijn gebaseerd op het veelzijdige MEB platform van Volkswagen Group. De grote elektrische modellen komen op het nieuwe PPE platform te staan.

Meer informatie over Audi’s modellenprogramma klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou