ŠKODA KAMIQ: Een van de veiligste in zijn klasse


Met een maximale veiligheidsscore van vijf sterren is de eerste stads-SUV van ŠKODA een van de veiligste auto’s in zijn klasse. Uit de test door het onafhankelijke European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) blijkt dat de KAMIQ een goede bescherming biedt voor volwassen inzittenden en fietsers. Verder werd er een topscore behaald tijdens de botsproef voor actieve en passieve veiligheid.

Met een score van 96 procent voor de veiligheid van volwassen inzittenden werd een indrukwekkend en uitzonderlijk resultaat behaald. De hoge score voor de veiligheid van fietsers heeft de KAMIQ te grotendeels te danken aan de Front Assist met Predictive Pedestrian and Cyclist Protection en de City Emergency Brake-functie die tot de standaarduitrusting behoort.

Uitstekende bescherming

De goede bescherming voor inzittenden heeft de KAMIQ te danken aan verschillende veiligheidsfeatures waaronder de Multi-Collision Brake, het tegen meerprijs leverbare Crew Protect Assist en ISOFIX- en toptether bevestigingspunten op de stoelen van de inzittenden. Verder kan de KAMIQ passagiers bij een aanrijding beschermen met maximaal negen airbags waaronder een optionele knieairbag voor de bestuurder en zijairbags achterin. Verder is er ook een Lane Assist bij de standaarduitrusting van de KAMIQ en is de Side Assist, die de bestuurder waarschuwt als auto’s van achteren naderen of zich in de dode hoek bevinden, optioneel.

Indrukwekkende veiligheid

De KAMIQ is gebaseerd op het MQB-AO platform van de Volkswagen groep dat is voorzien van geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen. De stijve carrosserie, die voor bijna 80 procent bestaat uit staal, staat garant voor een indrukwekkende en passieve veiligheid.

Heeft u interesse in de ŠKODA KAMIQ of vragen? Kom dan gerust langs in onze showroom in Venray of neem contact met ons op.

Ook interessant voor jou