SEAT Mii Electric

De eerste elektrisch aangedreven SEAT met een actieradius van 260 km (WLTP). Reserveer 'm nu!

De vijfdeurs Mii electric is de eerste elektrisch aangedreven SEAT die in serieproductie gaat. SEAT breidt het aanbod EV’s, MHEV’s (mild hybrid) en PHEV’s (plug-in hybride) snel uit met onder meer hybrideversies van de Tarraco en Leon, én de volledig elektrisch aangedreven el-Born.

Pittige elektromotor

De Mii electric heeft een krachtige elektromotor (61 kW/83 pk, 210 Nm) en een eentraps transmissie met een 36,8 kWh lithium-ion accupakket. De snelle Mii electric accelereert van 0-50 km/u, in slechts 3,9 seconden, met een topsnelheid van 130 km/u en een actieradius van maximaal 260 kilometer volgens de WLTP-norm. Voor de accu zijn er diverse laadmogelijkheden. Bij een 7,2 kW wisselstroomlader duurt het circa 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden. Bij gebruik van een 40 kW gelijkstroomlaadpunt is dat slechts 1 uur. Laden is ook mogelijk via een 230 V-aansluiting.

Optimale wendbaarheid

Dankzij de compacte afmetingen is de Mii electric uitermate wendbaar in de stad en laat hij zich eenvoudig parkeren. Met zijn topsnelheid van 130 km/u voelt hij zich ook thuis op de snelweg. De Mii electric heeft een licht gewijzigde uiterlijk. De EV-aanduidingen en de optionele 16 inch lichtmetalen velgen springen daarbij ook in het oog. Blikvangers in het interieur zijn het gewijzigde dashboard, sfeerverlichting, sportieve en optioneel verwarmde stoelen en diverse lederen accenten. Lane Assist is tevens standaard.

SEAT CONNECT

De Mii electric is standaard uitgevoerd met SEAT CONNECT. De bestuurder heeft via een smartphone-app toegang tot vele functies van de auto. Zo is het mogelijk om te zien waar de Mii electric zich bevindt, en wat de status van de auto is (zijn de deuren afgesloten, is de verlichting uit). Bovendien is de airconditioning via de app aan te sturen.

De SEAT Mii electric, wordt begin 2020 bij AutoArena Venlo in de showroom verwacht en is nu te reserveren.

Kijk op seat.nl voor meer informatie over de Mii electric.

Ook interessant voor jou