De nieuwe Audi A6 allroad quattro



De nieuwe Audi A6 allroad quattro is overal in zijn element dankzij standaard quattro vierwielaandrijving, extra bodemvrijheid, adaptieve luchtvering en krachtige V6 TDI-motoren.


De Audi A6 allroad quattro beschikt over extra bodemvrijheid: hij is tot 45 mm hoger dan een reguliere Avant. Het maximale trekgewicht is 2,5 ton en hij beschikt standaard over adaptieve luchtvering. Op basis van de rijomstandigheden wordt de rijhoogte automatisch aangepast. Ook kan de bestuurder zelf een keuze maken via Audi drive select. Andere voorzieningen die bijdragen aan de goede offroadcapaciteiten zijn hill descent control (standaard) en tilt angle assist.

Onderscheidend

Naast de extra bodemvrijheid en grote lichtmetalen velgen (18 inch, optioneel tot 21 inch) zijn de contrasterende wielkastafwerkingen (optioneel in carrosseriekleur) en aluminium accenten de blikvangers. Voor het interieur is er keuze uit drie kleuren. De stoelen zijn standaard bekleed met een combinatie van stof en leer. Met diverse optiepakketten en individuele opties is de A6 allroad quattro meer dan ooit volgens eigen smaak samen te stellen.

Drie maal 3.0 TDI

De Audi A6 allroad quattro wordt geleverd met een 3.0 V6 TDI. Daarbij is er keuze uit drie vermogensvarianten: 170 kW/231 pk, 210 kW/286 pk en 257 kW/349 pk. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u en het gemiddelde verbruik varieert van 5,8- 6,6 l/100 km. De Audi A6 maakt gebruik van mild-hybrid technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de remenergie wordt omgezet in elektriciteit, wat het verbruik met maximaal 0,4 l/100 km verlaagt.

Hightech onderstel

Standaard is de Audi A6 allroad quattro uitgevoerd met progressive steering, dynamische vierwielbesturing is als optie leverbaar. Met Audi drive select kan de bestuurder kiezen uit de rijprogramma’s dynamic, comfort, efficiency, allroad en lift.

Praktisch

De Audi A6 Allroad quattro is zeer veelzijdig. De inhoud van de bagageruimte varieert dankzij de in drie delen neerklapbare achterbank van 565 tot 1.680 liter. De achterklep en de afdekking van de bagageruimte worden elektrisch bediend. Een railsysteem helpt bij het veilig vastzetten van bagage.

De Audi connect diensten zijn gebundeld in twee pakketten (navigatie & infotainment en emergency call & service). Ook de assistentiesystemen zijn gebundeld. Er is keuze uit Tour en City. Een Android telefoon kan dankzij NFC (near field communication) fungeren als sleutel van de auto (openen en sluiten van de portieren en starten motor).

De nieuwe Audi A6 allroad quattro wordt deze zomer op de markt verwacht. De prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie vrijgegeven.

Wilt u graag meer informatie over de Audi A6 allroad quattro? Neem dan gerust contact met ons op of loop eens binnen in onze showroom in Venlo. Onze Audi verkoopadviseurs helpen u graag.

Ook interessant voor jou