Audi e-tron actieradiuscalculatorNaast het e-care dienstenpakket biedt Audi nu ook een handige actieradiuscalculator. De tool laat zien welke actieradius haalbaar is en hoeveel laadtijd er nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.


Alle ins en outs voor het efficiënt opladen legt Audi uit op de speciale webpagina ‘Opladen van A tot Z’. Op de webpagina vindt u informatie over het installeren van een laadpunt en over thuis en onderweg opladen. Daarnaast kunt u hier de interactieve actieradiuscalculator vinden.

Functies 

Met de actieradiuscalculator berekent u eenvoudig de maximale actieradius van een Audi e-tron. De actieradius wordt berekend op basis van vier variabelen: de rijmodus (auto, efficiency of eco), het rijprofiel (binnen/buiten de bebouwde kom of snelweg), de buitentemperatuur en de wielmaat.

De ‘hoe ver wilt u rijden-functie’ laat zien hoeveel laadtijd er nodig is om de gewenste afstand te kunnen afleggen. Gebruikers voeren de afstand in en kiezen vervolgens het laadpunt (thuis of publiek) en het type laadaansluiting, inclusief de laadcapaciteit ervan. Op basis hiervan laat de calculator precies zien wat de benodigde laadtijd is.

De calculator maakt ook in één oogopslag duidelijk welk effect een bepaalde laadtijd op de actieradius heeft. De berijder geeft de gewenste of mogelijke laadtijd aan en van welk type laadpunt en met welke capaciteit er gebruik wordt gemaakt. De calculator laat dan bijvoorbeeld zien dat een nachtje thuisladen voldoende is voor het volledig laden van de batterijen. Maar ook dat bijvoorbeeld 10 minuten laden bij een publiek gelijkstroom-laadstation (150 kW) al voor 125 km extra actieradius zorgt.

Audi e-care

De Audi e-tron is standaard voorzien van Audi e-care, een uitgebreid servicepakket bestaande uit:
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • 8 jaar fabrieksgarantie op het batterijpakket
  • 6 jaar onderhoudsinspecties en APK
  • Online navigatie-updates met actueel laadnetwerk
  • e-tron gebruikerstraining
  • Afsleepservice naar het dichtstbijzijnde laadpunt in het geval van een lege accu
  • Audi e-tron Shuttel pas (eerste 12 maanden gratis, daarna € 3,99/mnd.)
  • Thuislaadoplossing (optie)
De actieradiuscalculator en e-care zorgen ervoor dat u altijd zorgeloos elektrisch kunt rijden. 

Meer informatie over de Audi e-tron? Kom gerust langs in onze Audi showroom bij AutoArena Venlo.

Ook interessant voor jou