Volkswagen laat nieuwe Passat zien

 
Volkswagen laat met trots de nieuwe Passat zien, die beschikt over een vernieuwd in- en exterieur, nieuwe assistentiesystemen, vernieuwde benzine- en dieselmotoren en GTE plug-in Hybrid. De nieuwe Passat is leverbaar in Nederland vanaf begin vierde kwartaal 2019 bij AutoArena.
 
Vorm & functie
 
Het interieur van de Passat is flink vernieuwd. Dat geldt voor de materiaalkeuze en kleuren en voor onder andere het portier- en stuurdesign. Het is ook optioneel mogelijk om een draadloze oplaadmogelijkheid toe te voegen in de Passat.
 
Digitale cockpit
 
Het nieuwe infotainmentsysteem werkt nauw samen met de nieuwe Digital Cockpit van de Passat. De digitale instrumenten zijn een stuk verder verbeterd vergeleken met het vorige systeem. Ook het aantal functies is sterk uitgebreid en er zijn nu drie verschillende weergavemogelijkheden, die via het multifunctionele stuur zijn te selecteren.
 
IQ.DRIVE
 
IQ.DRIVE is de nieuwe naam voor alle assistentiesystemen van Volkswagen die (gedeeltelijk) autonoom rijden mogelijk maken. De Passat beschikt over de volgende assistentiesystemen:
  • Travel Assist
  • Lane Assist
  • Emergency Assist
Nog meer assistentie
 
Ook Emergency Steering Assist is nieuw. Dit systeem zorgt door middel van gerichte remingrepen voor extra veiligheid bij plotselinge uitwijkmanoeuvres. Lane Assist is eveneens verder verbeterd: de nieuwe multifunctionele camera ‘ziet’ nu ook wegafscheidingen van gras. De nieuwe Passat is evenals de Touareg leverbaar met IQ.LIGHT.
 
Extra elektrische range
 
De vernieuwde Passat GTE krijgt een grotere elektrische actieradius van circa 55 km volgens WLTP (70 km volgens NEDC). De combinatie van een elektromotor en een benzinemotor (systeemvermogen 160 kW/218 pk) maakt de Passat GTE tevens tot een comfortabele en veilige kilometervreter.
 
Alle motoren met partikelfilter
 
De belangrijkste noviteit in het motorengamma is de 2.0 TDI Evo, een zeer efficiënte 110 kW/150 pk sterke diesel, die per kilometer naar verwachting gemiddeld 10 gram minder CO2 uitstoot dan zijn voorganger. De 2.0 TDI Evo is de eerste van een nieuwe generatie dieselmotoren van Volkswagen. De Passat is er ook met TSI-benzinemotoren (110 kW/150 pk, 140 kW/190 pk en 200 kW/272 pk). Naast de nieuwe 2.0 TDI Evo bestaat het dieselgamma uit drie motoren (88 kW/120 pk, 140 kW/190 pk en 176 kW/240 pk). Alle vernieuwde Passats worden standaard geleverd met een partikelfilter en voldoen aan de Euro 6d-TEMP emissierichtlijn.
 
De vernieuwde Passat wordt in het begin van het vierde kwartaal van 2019 in Nederland verwacht. De Nederlandse uitvoeringen, prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. De nieuwe Passat zal dan natuurlijk ook bij AutoArena Venlo leverbaar zijn.
 
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom de nieuwe Passat? U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou