Vijf sterren voor de Volkswagen Touareg

De nieuwe Volkswagen Touareg heeft bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP de hoogst mogelijke score gehaald: vijf sterren. De onafhankelijke crashtest-experts zagen de SUV op alle punten zeer hoog scoren.

De maximale score van vijf sterren bij Euro NCAP betekent dat de nieuwe Touareg ook op het gebied van veiligheid een buitengewoon goede keus is in zijn segment. De grote SUV van Volkswagen behaalde op alle vier beoordelingscriteria zeer hoge cijfers. “Hij beschermt zijn passagiers om te beginnen zeer goed: de score voor volwassen inzittenden kwam uit op 89% van het maximum en bij kinderen op 86%. De Touareg scoorde 81% op het criterium ‘assistentiesystemen’ en 72% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers” zegt verkoopleider Nicky Caris.

Veilig op de weg

De Volkswagen Touareg is zeer betrouwbaar samengesteld en uitgevoerd met vele airbags. Daarnaast beschikt hij over innovatieve assistentiesystemen. Zo maakt de warmtecamera van Night Vision personen en dieren in het donker zichtbaar. Traffic Jam en Roadwork Lane Assist helpen de bestuurder door vanaf 60 km/h stuurondersteuning te bieden, automatisch remmen en accelereren mogelijk te maken en te waarschuwen bij het onbedoeld overschrijden van wegmarkeringen. Front Traffic Assist reageert tijdig adequaat op weggebruikers die (onverwacht) vóór de Touareg oversteken en elektromechanisch aangestuurde stabilisatoren zorgen voor maximale stabiliteit. Ook is de Touareg er met IQ.Light ofwel interactieve LED matrix koplampen met onder meer een automatische dim-/grootlichtfunctie.

Het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) is dé Europese veiligheidsbenchmark. Het testprogramma is door de jaren heen steeds strenger geworden. Het omvat onder meer frontale en zijdelingse botsproeven en stelt zeer hoge eisen aan de assistentiesystemen.

Voor meer informatie over de Volkswagen Touareg of overige modellen van Volkswagen, loop gerust binnen bij AutoArena in Venlo!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou