De nieuwe Audi A1 SportbackDe nieuwe Audi A1 Sportback herdefinieert het segment van de compacte auto’s.
Met zijn karakteristieke, vlotte design pakt de tweede generatie van de A1 de lijnen op van de eerste Audi quattro. Het interieur is op de bestuurder gericht, de vormgeving heeft een eigen signatuur en de aankleding is te personaliseren. “De A1 Sportback heeft dan ook het sportiefste interieur in zijn klasse” zegt verkoopleider Gijs Verheijden. Bovendien is hij leverbaar met infotainment, elektronische assistentiesystemen en is ook de connectiviteit bijzonder goed.


Opvallend design

Het design van de nieuwe A1 Sportback springt eruit en daar past het kleurenaanbod met tien tinten goed bij. U kunt het dak van de A1 Sportback in een contrasterende kleur bestellen. Ook de spiegelkappen, de linker en rechter onderrand van de voorbumper en de dorpels zijn in een afwijkende kleur uit te voeren.

Sportieve uitrusting

De brede en lage Singleframe-grille en de nadrukkelijk aanwezige luchtinlaten domineren het beeld aan de voorkant. De opvallende dagrijverlichting in de optionele full-led-koplampen doet denken aan dynamische vleugelvormen uit de zeilsport, de zogeheten hydrofoils. Een laag, ingespannen aanzicht zorgt in combinatie met de kleine vierkantjes bovenin de koplampen voor een sportieve uitstraling.

Goede connectiviteit en akoestiek

Bij de nieuwe Audi A1 Sportback zijn een digitaal 10,25-inch instrumentenpaneel en een multifunctioneel stuurwiel altijd standaard. De optionele Audi virtual cockpit biedt nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld de projectie van de navigatiekaart tussen de tellers en grafische weergave van bepaalde assistentiesystemen. Liefhebbers van muziek en een goede akoestiek zullen blij zijn met DAB+, het Audi sound system en het Bang & Olufsen Premium Sound System.

Sportieve rijbeleving en rotsvaste wegligging

De asconstructie van de nieuwe Audi A1 Sportback zorgt voor een goede handling, een sportieve rijbeleving en een rotsvaste wegligging. Behalve de standaard wielophanging is ook een steviger sportonderstel leverbaar. Op elke motor afgestemde dynamische pakketten omvatten opties waarmee de A1 Sportback nog sportiever wordt. De remmen van de nieuwe A1 Sportback zijn nauwkeurig te doseren. Het rempedaal geeft een stevig gevoel en zorgt voor een snelle reactie.

Assistentiesystemen

De assistentiesystemen voor de bestuurder komen uit het topsegment. Met deze elektronische technologie bewaart de Audi A1 Sportback een veilige afstand tot de voorligger, helpt hij om op de eigen rijstrook te blijven en maakt hij inparkeren eenvoudiger. Met adaptive cruise control is de ruimte tussen de eigen auto en de voorganger in te stellen. Audi pre sense front reageert op mogelijk gevaar van andere voertuigen, overstekende voetgangers en fietsers. Met de nieuwste versie van de parkeerassistent parkeert de A1 Sportback zichzelf ook vooruit in een vak volledig automatisch. Het systeem kan ook uitparkeren en de auto in een vak evenwijdig aan de weg zetten.

Meer ruimte

De nieuwe A1 Sportback is duidelijk ruimer geworden, hij meet nu 4,03 meter. De breedte is met 1,74 meter vrijwel gelijk gebleven. De hoogte van deze nieuwste generatie bedraagt slechts 1,41 meter (2 centimeter meer inclusief antenne). De inhoud van de kofferbak is met 65 liter toegenomen, waardoor er nu 335 liter aan spullen in past en met neergeklapte achterbank zelfs 1.090 liter. De nieuwe Audi A1 Sportback wordt in november op de Nederlandse markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden kort daarvoor bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de nieuwe Audi A1 Sportback en de andere Audi modellen, loop gerust binnen bij AutoArena Audi in Venlo!

Ook interessant voor jou