Vernieuwde ŠKODA FABIA

ŠKODA geeft een vervolg aan het succes van de FABIA met verbeteringen op het gebied van design en techniek. Het populaire compacte model is nog aantrekkelijker door vernieuwingen aan de voor- en achterzijde, met voor het eerst LED-koplampen en –achterlichten en het interieur verder verfijnd. Hij wordt uitgerust met een vlotte en efficiënte 1.0-liter benzinemotor en tal van innovatieve assistentiesystemen. De vernieuwde FABIA staat deze zomer bij AutoArena Venray in de showroom.

Gewijzigd ontwerp

“Het gewijzigde ontwerp van de voor- en achterzijde zorgt voor een hoogwaardige uitstraling. Met vernieuwde koplampen en mistlampunits en moderne verlichtingstechniek zet ŠKODA nieuwe accenten” zegt verkoopleider Bart Symons. Voor het eerst is de FABIA leverbaar met LED-verlichting voor en achter. Het assortiment lichtmetalen velgen is verder uitgebreid. Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel, nieuwe sierstrips voor het dashboard en tweekleurige oppervlakken voor de stoelen dragen bij aan de verfijnde looks in het interieur.

Benzinemotoren

De ŠKODA FABIA wordt leverbaar met vier driecilinder benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,0 liter, die zowel vlot als efficiënt zijn. De MPI-motoren zijn uitgerust met indirecte brandstofinjectie en leveren 44 kW/60 pk of 55 kW/75 pk. Daarnaast is de FABIA leverbaar met twee TSI-motoren die dankzij geavanceerde motortechnologie met turbo’s en directe benzine-inspuiting 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk leveren.

Vernieuwde assistentiesystemen

De nieuwe blind spot detectie waarschuwt bij het rijden op wegen met meerdere rijstroken voor voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die snel van achteren naderen. Rear Traffic Alert houdt in de gaten wat er achter de auto gebeurt en waarschuwt voor naderend verkeer als de bestuurder achteruit rijdt.

Infotainmentsysteem Swing

Een 6,5 inch display maakt bij de FABIA deel uit van de uitrusting van het infotainmentsysteem Swing. In combinatie met het Amundsen-navigatie biedt de FABIA nu ook online verkeersinformatie, met realtime waarschuwingen voor verkeersopstoppingen. De innovatieve SmartLink + -technologie ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate.

Simply Clever functies

De FABIA is voorzien van talrijke praktische 'Simply Clever'-functies. Zo is een ijskrabber nu geïntegreerd in de tankvulklep en kun je er tevens de profieldiepte van de band mee meten. Tegen meerprijs zijn USB-poorten voor de achterpassagiers leverbaar. Optioneel is de bagageruimte uit te rusten met een bodem die dubbelzijdig is te gebruiken. Tot slot een handige feature is de uitneembare LED-zaklamp in het zijvak van de kofferruimte van de FABIA COMBI.

Heeft u interesse in de vernieuwde ŠKODA FABIA? Voor meer informatie kunt u gerust binnenlopen bij onze vestiging in Venray, Keizersveld 85.

Ook interessant voor jou