Nieuw in de showroom: ŠKODA SUPERB iVElektrificatie staat voor ŠKODA in 2020 centraal. Zo staat de SUBERB iV plug-in hybride, het eerste elektrische model van ŠKODA, nu bij ons in de Showroom in Venray.
De SUBERB iV is het eerste in Nederland leverbare model van ŠKODA. Dit model valt onder de elektrische modellen van ŠKODA, ook wel de iV serie. Het spits wordt afgebeten door de SUBERB iV, die nu leverbaar is bij AutoArena, en zal snel gevolgd worden door de volledig elektrische CITIGOe iV. Voor het einde van 2022 zal ŠKODA de iV-line up uitbreiden naar in totaal tien volledige of gedeeltelijke elektrische ŠKODA’s.

De uitvoeringen

De SUBERB iV is het allereerste productiemodel van ŠKODA waarbij er sprake is van een combinatie tussen een conventionele krachtbron en een elektromotor met duurzaam karakter. De ŠKODA SUBERB iV bevat dan ook een 1.4 TFSI benzinemotor (115 kW/156 pk), die gekoppeld is aan een zestraps DSG-transmissie, en een elektromotor van 85 kW. De elektromotor wordt gevoerd door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37 Ah en een energie-inhoud van 13 kWh. Vanwege deze technologie heeft de SUBERB iV een systeemvermogen van 160 kW/218 pk 3en een maximumkoppel van 400 Nm. De elektrische actieradius bedraagt maximaal 55 kilometer volgens de WLPT-norm**. Het totale rijbereik kan, in combinatie met de verbrandingsmotor, maar liefst 850 kilometer zijn**.

De ŠKODA SUBERB iV is er in twee varianten, de HATCHBACK en een extra ruime COMBI. Beide zijn er in twee compleet uitgeruste uitvoeringen: Business Edition en Sportline Business. De vanafprijs van de SUBERB iV HATCHBACK Business Edition is €42.450* en van de SUBERB iV Combi Business Edition €43.450*.

Gemakkelijk laden


ŠKODA biedt voor hun iV modellen, waaronder de SUBERB iV, een ruime keuze aan laadoplossingen. Met de speciale Shuttel laad- en mobiliteitspas kunnen de modellen bij 70.000 laadpalen worden geladen en zijn er andere vormen van mobiliteit beschikbaar waaronder deelauto’s, een taxi of het openbaar vervoer.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.autoarena.nl

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Ook interessant voor jou