ENYAQ: ŠKODA’s eerste elektrische SUV


De nieuwe elektrische SUV van ŠKODA krijgt de naam ENYAQ. Dit wordt de eerste elektrische SUV van ŠKODA op basis van de Modular Electrification Toolkit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep. De volledig elektrische SUV heeft de naam ENYAQ, wat staat voor een combinatie van de ‘E’ van e-mobility en de ‘Q’, die wijst naar de vertrouwde SUV-range van ŠKODA. Deze auto is een belangrijke stap voor de toekomst van de elektromobiliteit.

De nieuwe naam, ŠKODA ENYAQ, is afgeleid van de Ierse naam ‘Enya’, wat staat voor ‘bron van het leven’. De naam stampt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor Levenskracht, essentie of principe. De bron van het leven representeert een nieuwe stap in het tijdperk van elektromobiliteit, in het jaar waarin ŠKODA zijn 125-jarig jubileum viert. Het symboliseert ook de merkfilosofie van ŠKODA; ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895‘. Enya staat voor een authenticiteit, boordevol karakter en levensvreugde.

ENYAQ: kenmerkend voor ŠKODA’s SUV’s

Eerdere succesvolle SUV-modellen van ŠKODA, de KAROQ, KODIAQ en KAMIQ, hebben hun naam te danken aan de taal van de Inuit uit Noord-Canada en Groenland. Zo krijgen de toekomstige, volledige, elektrische modellen van ŠKODA, op het MEB-platform, namen uit de Ierse taal.

De ENYAQ is het eerste serie model uit de productie van ŠKODA, op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dit is de volgende stap, na een groep van meer dan 10 elektrische modellen, die tot eind 2022 onder het submerk ŠKODA iV zullen worden gelanceerd. De verwachting van ŠKODA is dat rond 2025, ongeveer 25 procent van de verkopen zal bestaan uit volledig elektrische en plug-in hybride-modellen. Tegen 2021 heeft ŠKODA twee miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische modellen en een holistisch, saamhorig ecosysteem voor milieuvriendelijke en moderne oplossingen in de mobiliteit.

De detailfoto laat een designaccent van de ŠKODA ENYAQ zien. De naam ENYAQ staat op de achterzijde van de SUV, wat het tweede volledig elektrische model van ŠKODA is, na de CITIGOe iV.

 

Ook interessant voor jou