Audi breidt uit: De Audi e-tron sportback

Het elektrische modelprogramma van Audi wordt uitgebreid met de e-tron Sportback. De SUV Coupé is te bestellen in twee vermogensvarianten, waaronder de 265 kW (in boost-modus 300 kW) met een actieradius van 446 km*. De Audi e-tron Sportback is voorzien van digitale matrix LED-koplampen en wordt verwacht in het voorjaar van 2020.

In het design van de Audi e-tron Sportback smelt de kracht van een SUV samen met de elegantie van een coupé. Ook de herkenbare e-tron-kenmerken, zoals de Singleframe-grille in platinagrijs, de uitgesproken dorpels en dagrijverlichtingsignatuur, komen in dit design terug. De S line-uitvoering heeft een nog sportiever uiterlijk dankzij 20 inch lichtmetalen velgen, een eigen bumperdesign en in kleur uitgevoerde carosserie-elementen. Accenten zijn mogelijk met behulp van diverse stylingpakketten.
De nieuwe digitale matrix LED-koplampen maken gebruik van een chip met een miljoen microspiegels, die tot 5.000 keer per seconde kunnen bewegen. Dit resulteert in verlichting in een hoge resolutie die meebeweegt met de auto. Hiermee zijn functies als rijbaan-, oriëntatie- en markeerverlichting zeer precies aan te sturen.

Efficiëntie

Met het S line-exterieur en de innovatieve digitale buitenspiegels heeft de Audi e-tron Sportback een Cw-waarde van slechts 0,25. Ook de variabele luchtinlaten, de ‘aero-wielen’ en de vlakke wagenbodem dragen bij aan de gunstige stroomlijn.

Twee uitvoeringen


De Audi e-tron Sportback is in twee vermogensvarianten te verkrijgen. De Audi e-tron Sportback 55 quattro heeft een vermogen van 265 kW en een koppel van 561 Nm. Mede door de electric quattro wielaandrijving, waarbij elke as een eigen elektromotor heeft, accelereert de e-tron Sportback 55 quattro in 6,6 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 200 km/u. Als de boost-modus wordt geactiveerd, is tijdelijk 300 kW en een koppel van 664 Nm beschikbaar met een acceleratie van 0-100 km/u in 5,7 seconden. Met het accupakket van 95 kW is er een actieradius mogelijk van 446 km (WLPT)*. Met 150 kW die snelladen mogelijk maakt, is de accu in een half uur tot 80% op te laden.
De Audi e-tron Sportback 50 quattro heeft een vermogen van 230 kW en een koppel van 540 Nm. Hij heeft een acceleratie van 0-100 km/u in 6,8 seconden en een topsnelheid van 190 km/u. De maximale actieradius bedraagt 347 km (WLTP)*. Het accupakket van 71 kW is te laden met 120 kW en kan ook in een half uur tot 80% opladen.
De energie die vrijkomt bij het afremmen helpt bij het optimaliseren van de actieradius. Voor ultiem laadgemak en zorgeloos elektrisch rijden wordt de e-tron Sportback in Nederland standaard geleverd met Audi e-care.

Ruim en stijlvol

De e-tron Sportback biedt ruimte voor vijf personen dankzij de wielbasis van 2,93 meter en het ontbreken van een centrale ‘tunnel’ achterin. De hoofdruimte achterin, is ondanks het aflopende daklijn, slechts 20 mm minder dan in de e-tron. De bagageruimte heeft een inhoud van 615 liter, 1.655 liter met neergeklapte achterbank, en de achterklep is elektrisch te bedienen.
In het interieur gaan design en technologie stijlvol samen. De Audi virtual cockpit (12,3 inch HD) en twee naar de bestuurder gerichte touch-displays vallen op. Een head-up display is als optie leverbaar. De lounge-sfeer van de auto wordt gecreëerd door de combinatie van hightech, het gebruik van mooie materialen en een perfecte afwerking.

Altijd connected

De Audi e-tron Sportback is standaard voorzien van MMI navigatie plus, DAB+ digitale radio en een wifi-hotspot. De snelle dataoverdracht is te danken aan de LTE advanced module. Het navigatiesysteem berekent routes in de auto zelf en online waardoor de verkeerssituatie online in real-time gemonitord wordt en routesuggesties gegeven kunnen worden. Car-to-X-diensten helpen bij het vinden van beschikbare parkeerplaatsen en geeft verkeerslichtinformatie.
Via de myAudi app zijn smartphones met de auto te verbinden. Via de app kan het laadproces gestuurd en gemonitord worden net zoals het starten van voorverwarmen of –koelen van het interieur. Audi connect key is optioneel beschikbaar. Hiermee zijn de deuren met een Android-telefoon te openen en kan de motor worden gestart.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Ook interessant voor jou