A1 citycarver: stoer, persoonlijk en ruim


De Audi A1 citycarver is het meest uitgesproken model binnen de Audi A1-serie met een trendy en robuuste uitstraling. De auto komt in alle gebieden maximaal tot zijn recht: zowel in als buiten de stad, op de snelweg en zelfs op onverharde wegen vanwege de verhoogde carrosserie. De A1 citycarver is standaard compleet met de epic-uitvoering die speciaal voor Nederland ontwikkeld is.


De basis van de A1 citycarver is de nieuwe a1 Sportback en dit staat voor een sportief, gedurfd design. Dankzij de vier centimeter grotere bodemspeling heeft de A1 citycarver een stoere uitstraling, wordt het in- en uitstappen vergemakkelijkt en is het overzicht voor de bestuurder vergroot. Zowel het aangepaste onderstel met grotere veerweg als de grotere 17 inch wielen dragen bij aan de vergrote grondspeling. Verder is de A1 citycarver voorzien van een matzwarte honingraat grille en een grote, achthoekige Singleframe-grille. De bodembescherming in roestvrijstaaltint accentueert de offroaduitstraling. Daarentegen zijn de wielkastranden en dorpels in een contrastkleur gespoten voor een extra accent. De achterbumper is voorzien van forse, zwart afgewerkte uitsparingen en de geïntegreerde bodembescherming heeft een RVS-look.

Audi A1 biedt mogelijkheden tot personalisatie

Om de auto persoonlijk te maken, biedt Audi de keuze uit negen carrosseriekleuren. Het dak kan daarbij besteld worden in twee contrastkleuren, namelijk Mythoszwart metallic of Manhatten grijs metallic. Voor extra personalisatie is het mogelijk om voor het black styling pakket te kiezen, waarbij de normaliter grijs en roestvrijstaallook wordt vervangen door een donkerzwarte kleur. Een andere optie voor meer personalisatie is het dynamic pakket voor de 30 TFSI en 35 TFSI uitvoering. Dit pakket voorziet, buiten het Audi drive select dynamic handling system, een sound actuator en onderstel met verstelbare dempers, optisch in rode remklauwen en velgen met een grootte tot 18 inch.

Ruim en comfortabel

Het interieur van de A1 citycarver is het meest sportieve in de compacte klasse, met een instrumentarium dat op de bestuurder gericht is. De digitale Audi virtual cockpit behoort in Nederland tot de standaarduitrusting. Ook het interieur van de A1 citycarver is geheel naar persoonlijke smaak te stijlen. Zowel voor de bestuurder en voorpassagier als de inzittenden achterin staat comfort voorop met volop hoofd- en beenruimte. De bagageruimte heeft standaard een inhoud van 335 liter en maximaal 1.090 liter tot aan het dak met de rugleuning van de achterbank neergeklapt.

Altijd connected

De A1 citycarver is standaard voorzien van smartphone interface, een 8,8 inch MMI touchscreen en navigatievoorbereiding. In combinatie met MMI navigatie plus is het touchscreen zelfs 10,1 inch. In combinatie met de online diensten van Audi connect, zoals uitgebreide voice control met online zoekfunctie, navigatie met Google EarthTM, online verkeers- en parkeerinformatie, een Wifi hotspot en hybride radio, is de MMI navigatie plus nog interessanter.
Ook de rijassistentiesystemen van de Audi A1 citycarver zijn up-to-date. De auto is namelijk voorzien van Audi pre sense front die gevaarlijke situaties vóór de auto detecteert, adaptive cruise control die de auto op gewenste afstand houdt en de parkeerassistent.

A1 citycarver epic: Speciaal voor Nederland ontwikkelt
De Audi A1 citycarver wordt in Nederland standaard geleverd in de complete, speciaal voor Nederland ontworpen epic-uitvoering. Deze uitvoering bevat LED-achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, multifunctional driespaaks stuur, zes luidsprekers, MMI navigatievoorbereiding, een middenarmsteun en airconditioning. Voor veiligheid zijn Pre sense basis en Audi connect noodoproep & service inbegrepen.

Drie benzinemotoren: TFSI
De Audi A1 citycarver epic 25 TFSI met 70 kW/95 pk sterke 1,0-liter motor en handgeschakelde versnellingsbak is er vanaf €29.220*. De Audi A1 citycarver epic 30 TFSI is met zesbak is te verkrijgen vanaf €30.760 en heeft 85 kW/116 pk sterke motor. In combinatie met de automatische 7-traps S tronic-automaat is de vanafprijs €33.070*. De prijs van de Audi A1 citycarver epic 35 TFSI met 110 kW/150 pk sterke motor en S tronic wordt binnenkort bekendgemaakt.

Heeft u vragen over of interesse in de Audi A1 citycarver? Neem dan gerust contact op met een van onze verkoopadviseurs of kom langs in onze Audi Showroom in Venlo.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl

Ook interessant voor jou