De vernieuwde Audi A5


De Audi A5 Coupé, A5 Cabriolet en A5 Sportback werden op de IAA autoshow in Frankfurt gepresenteerd met een vernieuwd design, het geavanceerde MMI bedieningsconcept en efficiente mild-hybrid technologie. De indrukwekkende prestaties van de Audi S5-modellen zijn te danken aan de combinatie van een krachtige 3.0 TDI-motor, een elektrische compressor en een 48V elektrisch systeem.

De bredere Singleframe-grille en de luchtopeningen erboven vallen op en zorgen voor een sportieve uitstraling. De gerestylde dorpels dragen bij aan een slanker silhouet en de diffuser met trapeziumvormige uitlaten benadrukt de breedte van de nieuwe modellen. Bij de nieuwe A5-modellen is er standaard LED-verlichting en Matrix LED-verlichting en dynamische richtingaanwijzers zijn optioneel. Verder valt het MMI touch display direct op in het interieur.

Altijd verbonden
De bediening van het MMI touch systeem is te vergelijken met het bedienen van een smartphone. Het 10,1 inch touchscreen geeft akoestische feedback en de graphics zijn helder en duidelijk. MMI search is gebaseerd op free text input en geeft snel relevante hints. Ook stembediening is mogelijk. Nieuwe functies maken navigeren nog makkelijker met onder andere suggesties op basis van eerder gereden routes. Daarnaast is er toegang tot een breed scala aan online diensten, zoals verkeerstekenherkenning, het vinden van parkeerplekken. De in de toekomstig beschikbare Car-to-X dienst informeert de bestuurder onder andere over de snelheid die aangehouden dient te worden om op de volgende kruising groen licht te krijgen. Via de myAudi app zijn auto en smartphone makkelijk en snel te koppelen en zijn persoonlijke voorkeuren op te slaan. De Audi virtual cockpit en een head-up display zijn optioneel.

Motoren

Er zijn vijf motoren beschikbaar voor de nieuwe A5-modellen die vrijwel allemaal uitgevoerd zijn met brandstofbesparende mild-hybrid technologie. Deze technologie zorgt verder ook voor een snelle en soepele herstart van het start/stop-systeem. Alle nieuwe A5-modellen voldoen aan de Euro 6d-temp emissienorm en een automatische transmissie is altijd standaard.

Sportieve uitstraling

Het sportief-comfortabele onderstel is standaard uitgerust bij de nieuwe A5-modellen. Elektronisch aangestuurde schokdempers bij een sportonderstel zijn optioneel. Met Audi drive select is het mogelijk een rijmodus naar wens te kiezen en zit standaard inbegrepen bij alle modellen. Audi drive select zorgt voor een aanpassing van de respons van de motor, de transmissie, de besturing en het onderstel. De assistentiesystemen zijn gebundeld in de pakketten ‘Tour’ en ‘Parkeren’.

Sportieve S5-modellen

De sportieve S5-modellen hebben een 3.0 TDI motor met een vermogen van 255 kW/347 pk. Verder maken ze gebruik van mild-hybrid-technologie, een 48V elektrisch systeem en een elektrische compressor die de turbo ondersteunt. De S5 Coupé en S5 Sportback accelereren in minder dan 5,0 seconden van 0-100 km/u en hebben een topsnelheid van 250 km/u.

Cabriolet uitvoering


Net zoals alle andere open Audi’s hebben de nieuwe A5 en S5 Cabriolet een klassieke softtop. De kap opent in slechts 15 seconden, ook tijdens het rijden tot 50 km/u. de bagageruimte heeft een inhoud van 370 liter en om de maximale capaciteit te behalen zijn de rugleuningen van de achterstoelen neerklapbaar.

Binnenkort te verkrijgen


Vanaf de herfst zijn de nieuwe Audi A5-modellen bij onze Audi showroom in Venlo te bestellen. In aanloop naar de introductie worden de exacte prijzen en specificaties vrijgegeven. De levering van de nieuwe modellen start begin 2020. Bij de marktintroductie zijn de A5 Sportback en A5 Coupé in een beperkte oplage ook beschikbaar in de extra luxueuze edition one-uitvoering.

Ook interessant voor jou