Audi SQ8 TDI

De Audi SQ8 TDI levert superieure prestaties gekoppeld aan een hoog efficiencyniveau. Het sportieve topmodel binnen de Q-modelfamilie is vanaf eind deze zomer te bestellen bij AutoArena in Venlo.

De biturbo V8 in de Audi SQ8 TDI is de meest krachtige diesel op de Europese markt. Hij combineert enorme power met een laag verbruik en integreert een compleet pakket aan hightech systemen. De motor levert 320 kW/435 pk waarmee hij in 4,8 seconden van 0-100 km/u accelereert. De aandrijfkracht wordt via een achttraps tiptronic-automaat en quattro permanente vierwielaandrijving op de vier wielen overgebracht.

EPC én twee turbo’s
Een elektronische compressor (EPC) ondersteunt de twee turbochargers vanaf stilstand en bij acceleraties vanuit lage toerentallen, waardoor de V8 TDI altijd direct kracht levert. De EPC wordt aangedreven via het elektrische 48-voltsysteem, dat tevens de basis is voor het mild-hybrid systeem (MHEV). In de praktijk verlaagt de MHEV-technologie het verbruik met maximaal 0,5 liter op 100 kilometer.

Hightech onderstel
De Audi SQ8 TDI is standaard uitgerust met het Audi drive select handlingsysteem inclusief adaptieve luchtvering sport met instelbare demping. Optioneel biedt Audi de keuze uit drie hightech systemen voor extra sportiviteit: een sportdifferentieel, vierwielbesturing en actieve elektromechanische rolstabilisatie.

Stijlvolle S-accenten
Het design van de Audi SQ8 TDI kan in drie woorden worden samengevat: indrukwekkend, sportief en robuust. Het interieur is volgens S-traditie gehuld in donkere tinten. Naast de standaard sportstoelen zijn er S-sport plus-stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en extra dikke lendenkussens te bestellen. De Audi virtual cockpit is voorzien van S-specifieke schermen met rode accenten. Amazon’s virtuele assistent Alexa, die volledig is geïntegreerd in het MMI-systeem, is een geheel nieuwe feature.

De adaptieve cruise assistent maakt reizen nog veiliger en relaxter door te assisteren bij voorwaartse en zijwaartse manoeuvres. In samenwerking met de efficiency assistent zorgt het systeem voor voorspellend afremmen en accelereren op basis van sensorinformatie, navigatiegegevens en verkeersborden. In de stad zorgen diverse aanvullende assistentiesystemen voor extra veiligheid en comfort.

Alle details over de SQ8 vindt u hier in de volledige Engelstalige persmap.

Meer informatie over de Audi SQ8? Loop gerust eens binnen in onze showroom, onze Audi verkoopadviseurs helpen u graag verder.

Ook interessant voor jou