De nieuwe ŠKODA SUPERB

Het design van de ŠKODA SUPERB is verder aangescherpt en ook op technologisch gebied zet hij de volgende stap. De nieuwe SUPERB is vanaf eind deze zomer te bestellen en bezichtigen bij AutoArena Venray.

ŠKODA heeft sinds de introductie in 2011 inmiddels al bijna 1,3 miljoen SUPERBs afgeleverd. Klanten waarderen het enorme ruimteaanbod en de value for money. In 2015 werd de derde generatie SUPERB gepresenteerd. Afgelopen voorjaar kwam het 500.000e exemplaar van de band.

SUPERB iV
De SUPERB iV is de eerste plug-in hybride van ŠKODA. De 1.4 TSI en elektromotor hebben samen een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. De totale actieradius bedraagt 850 kilometer, waarvan 55 km elektrisch.

Nieuwe EVO-dieselmotoren
De ŠKODA SUPERB kent een nieuwe generatie dieselmotoren. De 2.0 TDI is de eerste representant van de EVO-generatie, die zich kenmerkt door een combinatie van dynamiek, efficiency en gunstige emissiewaarden. De nieuwe TDI voldoet aan de Euro 6d-TEMP emissienorm. Voor de nieuwe SUPERB-reeks zijn in totaal zeven motoren en tien verschillende motor-transmissiecombinaties beschikbaar. Daarnaast is er keus uit drie onderstelvarianten. Vierwielaandrijving is standaard voor de modellen met de krachtigste benzinemotor. Afhankelijk van de gekozen motor is de SUPERB standaard of optioneel uitgerust met de automatische zeventraps DSG-transmissie.

Looks
Het uiterlijk van de nieuwe ŠKODA SUPERB is scherper dan ooit. Opvallend zijn de bredere grille, vlakkere lichtunits en de in letters uitgeschreven merknaam op de achterzijde. Daarnaast zijn er nieuwe kleuren en 18 en 19 inch lichtmetalen velgen beschikbaar. De SUPERB is de eerste ŠKODA die leverbaar is met Full LED Matrix-koplampen. Deze maken het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden.

Het interieur
Het interieur van de SUPERB is verder verfijnd met chromen accenten, verlichte opbergvakken in de deuren, nieuwe bekledingsmaterialen en contrasterende stiksels. De nieuwe SUPERB is optioneel leverbaar met de Virtual Cockpit en er is keuze uit drie infotainmentsystemen. De smartphone is uiteraard via Apple CarPlay te koppelen en een wifi-hotspot is optioneel.
Traditioneel SUPERB-pluspunt: het enorme ruimteaanbod voor zowel inzittenden als bagage. De Hatchback heeft een bagageruimte met een inhoud die varieert van 625 tot 1.760 liter.

De prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie vrijgegeven.

De nieuwe SUPERB is vanaf eind deze zomer te bestellen en bezichtigen bij AutoArena Venray.

Ook interessant voor jou