Vernieuwde TransporterDe vernieuwde Transporter, een bestelwagen en pick-up met enkele en dubbele cabine of Kombi met maximaal 9 zitplaatsen.


Hij is veiliger en gemakkelijker te besturen met een speciale laadfunctie voor lange vracht, ook leverbaar in een volledig elektrische versie, 400 km actieradius (NEDC).

De Volkswagen Transporter 6.1 wordt geïntroduceerd met een zeer gevarieerd aanbod dat bestaat uit zowel een bestelwagen als een pick-up: beide carrosserievarianten zijn beschikbaar met een enkele of dubbele cabine. Daarnaast is de Transporter 6.1 voor personenvervoer leverbaar als Kombi. Hiermee biedt Volkswagen de perfecte bedrijfswagen voor elk type transport.

Veiligheid

De technische wijzigingen gaan veel verder dan bij een normale modelupdate. Bijvoorbeeld de overstap van hydraulische naar elektromechanische stuurbekrachtiging. Een dergelijke complexe wijziging wordt binnen een productlijn normaal gesproken enkel doorgevoerd bij een compleet nieuwe generatie. De elektromechanische besturing maakt rijhulpsystemen mogelijk die zowel de veiligheid als het gebruiksgemak verhogen. Voorbeelden zijn technologieën als Lane Assist (houdt voertuig op zijn rijbaan), Park Assist (automatisch parkeren), zijdelingse bescherming (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt), Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden van een parkeerplaats) en Trailer Assist (maakt manoeuvreren met een trailer eenvoudig). Verder maakt ook de dynamische Road Sign Display-functie (beschikbaar in combinatie met het navigatiesysteem) deel uit van het uitgebreide aanbod van rijhulpsystemen. Bovendien zijn de bestelwagens met enkele en dubbele cabine standaard uitgerust met het nieuwe Cross Wind Assist-systeem dat de Transporter 6.1 stabiliseert bij een sterke windvlaag. Ook standaard: het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

Mogelijkheden

Dagelijkse werkzaamheden worden aanzienlijk eenvoudiger door volledig nieuwe functies in de cabine van de Transporter 6.1. Zo is er een 230 Volt-stopcontact beschikbaar op de bestuurdersstoel, en een afsluitbaar compartiment onder de dubbele bank aan passagierszijde. Verder is een nieuwe manier bedacht om lange vrachtgoederen te laden, die nu onder de dubbele bank aan de passagierszijde kunnen worden geschoven. De lengte van de bagageruimte wordt hierdoor vergroot van 2.450 naar 2.800 mm en van 2.900 naar 3.300 mm bij de versie met verlengde wielbasis.

De Transporter 6.1 is als bestelwagen leverbaar met een gescheiden vergrendelingssysteem voor de laadruimte. Hiermee kan de laadruimte apart worden afgesloten van de cabine. Er zijn twee mogelijkheden: de ‘Postbode’-stand sluit alleen de laadruimte af en de ‘Werkplaats’-stand vergrendelt alleen de cabine. Op termijn volgt het ‘Koerierspakket’ dat aan slijtage onderhevige onderdelen, zoals dynamo, accu en aandrijfassen, extra robuust uitvoert.

Standaard

De standaarduitrusting van de Transporter 6.1 is aanzienlijk completer geworden, met nieuwe H7-koplampen, heldere en energiezuinige interieurverlichting met o.a. LED-technologie en het Composition Audio-radiosysteem met handsfree Bluetooth-functie.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft het interieur van de Transporter 6.1 geheel afgestemd op de modernste digitale eisen. Als optie is de derde generatie van de modulaire infotainmentmatrix (MIB3) verkrijgbaar dat gebruikmaakt van volledig nieuwe applicaties en online services. De belangrijkste feature van de nieuwe elektronica is de geïntegreerde simkaart (eSIM) die toegang verschaft tot een nieuwe reeks online functies en diensten.

Motoren, ook volledig elektrische aandrijving

De Transporter 6.1 krijgt efficiënte 2,0-liter turbodieselmotoren. De 2.0 TDI-motoren voldoen aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm en leveren 66 kW/90 pk, 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 146 kW/199 pk. De twee sterkste motoren zijn optioneel te koppelen aan 4MOTION-vierwielaandrijving. Er komt, dankzij de samenwerking met ABT, ook een emissievrije Transporter 6.1 met 82 kW/112 pk. Met een accucapaciteit van 77,6 kWh is een actieradius van 400 kilometer volgens NEDC mogelijk. Dat maakt deze uitvoering zeer geschikt voor verstedelijkte gebieden.

De Transporter 6.1 is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar bij Arena BedrijfwagenCenter Venlo. De exacte specificaties, prijzen en timings worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekend gemaakt.

Ook interessant voor jou