Audi S6 en S7 TDIAudi maakt een primeur met de Audi S6 Limousine en Avant en de S7 Sportback, voorzien van een V6 TDI met een elektrische compressor én een 48V elektrisch systeem. De sportieve looks en complete standaarduitrusting maken de looks helemaal compleet.

Krachtige hulp: de elektrische compressor

De elektrische compressor van de V6 TDI ondersteunt de traditionele turbo op het moment dat de uitlaatgasstroom nog niet krachtig genoeg is. Hij reageert razendsnel (minder dan 250 milliseconden) en is actief tot een toerental van 1.650 tpm. Ook hoeft er minder vaak teruggeschakeld worden. De S6 Limousine sprint in 5,0 seconden van 0-100 km/u (S7 Sportback 5,1 sec.). De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

48V mild-hybrid

De mild-hybrid-technologie (MHEV) zorgt voor een zo gunstig mogelijk verbruik. Het 48V MHEV-systeem bestaat uit een BAS (belt alternator starter) en een 10 Ah lithium-ion batterij. Het BAS kan bij afremmen tot 8 kW aan vermogen terugwinnen. Deze energie wordt opgeslagen in de lithium-ion batterij.

Dynamische vierwielbesturing

Standaard is de quattro permanente vierwielaandrijving met variabele aandrijfkrachtverdeling. Ook dynamische vierwielbesturing is beschikbaar. Bij lage snelheid zorgen tegensturende achterwielen dan voor extra wendbaarheid – dit systeem verkleint de draaicirkel met 1,1 m. Het 20 mm (10 mm voor de S7 Sportback) verlaagde S onderstel met damping control is ook standaard. Adaptieve luchtvering met keuze uit drie settings, waaronder ‘comfort’, is optioneel en dat geldt ook voor een sportdifferentieel. Het electronic chassis platform (ECP) stuurt het onderstel aan op basis van de via Audi drive select gekozen setting. Optioneel is een remsysteem met keramische remschijven leverbaar. De nieuwe S6 en S7 Sportback worden geleverd met 20 inch lichtmetalen velgen met 255/40-banden (21 inch optioneel). Een in de banden geïntegreerde schuimlaag voorkomt excessief bandengeruis. 

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Onze Audi verkoopadviseurs, Gijs Verheijden, Roland Brouns en Rick Derks vertellen u graag meer.


Herkenbare sportiviteit
De nieuwe Audi S6 en S7 Sportback zijn echte eyecatchers. Ze combineren het nieuwe Audi-design met o.a.
  • Sportieve S-elementen als het front met grote luchtinlaten
  • Een geïntegreerde splitter
  • Brede dorpels
  • Een diffuser en vier uitlaatpijpen
In het interieur van de nieuwe sportieve modellen speelt de kleur zwart een hoofdrol. Sportstoelen zijn standaard, maar ook S sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen of uitgebreid verstelbare contour-stoelen, (eventueel met ventilatie- en massagefunctie) zijn leverbaar. Er zijn veel mogelijkheden om het interieur verder te personaliseren, onder meer met leerpakketten.

De Audi S6- en S7 Sportback modellen zijn binnenkort te bestellen bij AutoArena Venlo. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Ook interessant voor jou