ŠKODA KAMIQ: de nieuwe stads-SUV

ŠKODA zet de volgende stap in het SUV-offensief met de nieuwe KAMIQ. De KAMIQ combineert de voordelen van een SUV met de wendbaarheid van een compacte auto. De ŠKODA KAMIQ maakt zijn Wereldpremière in maart 2019 op autosalon van Genève.

De ŠKODA KAMIQ zet de succesvolle SUV-designtaal van de KODIAQ en de KAROQ voort en wordt voorzien van een aantal nieuwe visuele hoogtepunten zoals:
  • Gedeelde koplampen met de LED-dagrijverlichting boven de hoofdlampen.
  • Moderne assistentiesystemen
  • Milieuvriendelijke en efficiënte aandrijfsystemen
  • De nieuwste infotainmentsystemen
  • Ultramoderne connectiviteitsoplossingen
Met de KAMIQ zoekt ŠKODA aansluiting bij een nieuwe, jongere doelgroep die een moderne, avontuurlijke levensstijl nastreeft in het steeds populairder wordende stads-SUV-segment. Afgezien van het off-road uiterlijk van de auto is een hoog niveau van efficiëntie vooral belangrijk in dit segment. De KAMIQ is daarom alleen verkrijgbaar met voorwielaandrijving.

Simply Clever: nieuwe concepten voor ŠKODA's stads-SUV

Al met al biedt de ŠKODA KAMIQ meer dan twintig Simply Clever-functies. De KAMIQ is bijvoorbeeld de eerste auto in zijn segment die de optie biedt voor slimme portier-randbescherming die automatisch wordt geactiveerd als je de portieren opent. Dit systeem voorkomt schade in krappe parkeerplaatsen in de stad. De optionele elektrische achterklep is een andere handige functie bij het in- en uitladen van boodschappen. Vanaf het Ambition-niveau bevindt zich aan de zijkant van de bagageruimte een verwijderbare LED-zaklamp. De knop om de optionele, wegklapbare trekhaak elektrisch te ontgrendelen bevindt zich ook in de kofferbak.

De ŠKODA KAMIQ beleeft zijn wereldpremière in Genève van 5 t/m 17 maart. De prijzen, exacte specificaties en timings worden later dit jaar bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie over de KAMIQ.

Ook interessant voor jou