Audi A3 Sportback g-tron: nieuwe motor, extra rangeDe Audi A3 Sportback g-tron beschikt over een extra brandstoftank voor grotere actieradius en een nieuwe 1.5 TSI motor met 96 kW/131 pk. Om de veiligheid voorop te stellen heeft de Audi g-tron innovatieve lichtgewicht tanks. Het nieuwe model is vanaf eind maart te bestellen. Hij is leverbaar vanaf € 34.870* bij AutoArena Venlo.

De Audi A3 Sportback g-tron maakt voortaan gebruik van een nieuwe 1.5 TFSI-motor, die door diverse aanpassingen geschikt is voor het gebruik van aardgas en groengas. De direct ingespoten turbomotor levert een vermogen van 96 kW/131 pk. Door aardgas in plaats van benzine te gebruiken, daalt de uitstoot van CO2 met maar liefst 25 procent. Ook de fijnstof-emissies zijn bij het gebruik van aardgas zeer laag.

Derde tank

Naast de twee gebruikelijke tanks van met glasvezel versterkte kunststof (GFRP/CFRP) beschikt de nieuwe A3 Sportback g-tron nu over een derde stalen tank met een capaciteit van 4 kg. Daarmee komt de totale capaciteit op zo’n 18 kg aardgas. Om plaats te maken voor de derde tank is de traditionele benzinetank verder verkleind. Dat neemt niet weg dat er een 9-liter benzinetank voor noodgevallen aanwezig is. Onze Audi verkoopadviseurs Gijs Verheijden, Roland Brouns en Rick Derks vertellen u graag meer over dit nieuwe model.

Voor de veiligheid

De twee kunststof tanks waarin aardgas onder een druk van 200 bar kan worden opgeslagen, zijn een perfect voorbeeld van Audi’s lichtgewicht-filosofie: ze zijn maar liefst 66 procent lichter dan conventionele stalen tanks. Volgens wettelijke voorschriften mag een aardgastank in een auto bezwijken onder een druk van 470 bar. Bij die van de Audi A3 Sportback g-tron gebeurt dat pas bij 580 bar.

De Audi A3 Sportback g-tron wordt standaard geleverd met de zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Hij wordt eind mei in Nederland leverbaar en is per eind maart te bestellen, vanaf € 34.870* bij AutoArena in Venlo. Kom gerust eens langs voor meer informatie.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

Ook interessant voor jou