Dynamiek onder hoogspanning: De Audi e-tronOp de zoutvlaktes en savannes van Namibië bewijst het prototype van de Audi e-tron zijn bijzondere (rij)capaciteiten. Deze worden mogelijk gemaakt door elektrische vierwielaandrijving – een nieuwe generatie quattro. Samen met de veelzijdige ophanging, het lage zwaartepunt en de krachtige elektromotoren valt de SUV daarmee op door indrukwekkende tractie, optimale dynamiek en onverstoorbare stabiliteit, ook in het zwaarste terrein.

Variabele verdeling van de aandrijfkracht


Door de intelligente samenwerking van vele aansturingssystemen beschikt de e-tron over elektrische vierwielaandrijving. De verdeling van de aandrijfkracht is volledig variabel en daarbij uitermate precies én snel: in slechts 30 milliseconden stelt het systeem de rijomstandigheden en de inkomende aandrijfkracht van de elektromotoren vast. Zelfs bij plotselinge veranderingen in het gripniveau is optimale quattro-werking zo gegarandeerd. Het innovatieve traction control-systeem zorgt voor optimale grip en stabiliteit doordat wielspin 50 keer sneller en bovendien preciezer wordt vastgesteld dan bij conventionele systemen. De rijder merkt dit vooral in combinatie met de verschillende standen van het ESC.

Vele keuzemogelijkheden

Naast de keuzemogelijkheden van het ESC kan de Audi e-tron zich ook door Audi drive select aanpassen aan verschillende soorten ondergrond. Afhankelijk van het gebruik en van eigen wensen kan de bestuurder zijn/haar ideale rijprofiel kiezen.

Laag zwaartepunt, uitstekende torsiestijfheid

De componenten van de aandrijflijn en de hoogvoltage-batterij zijn laag in de e-tron- gemonteerd. Dit is een bepalende factor voor de rijdynamiek. Het batterijsysteem is vlak en breed. Het bevindt zich onder het passagierscompartiment tussen de twee assen. Daarmee is het zwaartepunt van de SUV gelijk aan dat van een sedan.

Wilt u meer informatie over de Audi e-tron? Neem dan gerust contact op met onze Audi verkoopadviseurs Gijs Verheijden en Roland Brouns of kom eens langs in onze showroom.

Ook interessant voor jou