Virtuele testritten voor VolkswagenVolkswagen doet virtuele tests om het ontwikkelingsproces van de I.D.-serie sneller en efficiënter te maken. Op langere termijn is het zelfs mogelijk om autonome rijsystemen virtuele testkilometers te laten afleggen.

Op dit moment wordt er bij Volkswagen een softwarepakket getest dat verkeerssituaties in een virtuele omgeving kan nabootsen. Dit softwarepakket zal in de toekomst gebruikt gaan worden om de nieuwe elektronische rijassistenten van de I.D.-modellen in te leren. Deze methode brengt een aantal gunstige voordelen met zich mee.

3D computerbeelden

Volkswagen Group IT en Volkswagen Technical Development hebben een programma ontwikkeld om complexe situaties en omgevingen te simuleren. Hierdoor krijgen de sensoren van de auto informatie te verwerken die ze in de praktijk ook zouden kunnen ontvangen.

Virtuele studiemodellen

Volkswagen wil graag dat het ontwikkelingsproces van zijn modellen zo digitaal mogelijk word. Dit is goedkoper, sneller en makkelijker. Er wordt daarom gewerkt aan een ‘virtual concept car’ waarbij ontwerpers en technici de auto van binnen en buiten kunnen bekijken en kunnen interacteren.

Voor meer informatie over deze nieuwe ontwikkelingen kunt u een bezoek brengen aan onze Volkswagen showroom, onze verkoopadviseurs vertellen u graag meer.

Ook interessant voor jou