ŠKODA KODIAQ RSDe ŠKODA KODIAQ RS is voor het eerst te zien tijdens de internationale autoshow van Parijs begin oktober. De KODIAQ RS – die optioneel ook leverbaar is als zevenzitter - wordt aangedreven door de sterkste diesel uit de geschiedenis van ŠKODA. De 2.0-liter bi-turbo van de SUV levert 176 kW/239 pk.

Sinds het jaar 2000 dragen de sportiefste modellen van ŠKODA de twee veelzeggende letters RS. De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV van het merk in dit sportieve gezelschap. ŠKODA onderstreept deze stap met een nieuw, modern RS-logo met een aantal rode accenten.

De geschiedenis van de eerste RS-modellen

De letters RS staan voor Rally Sport. Ze werden in 1974 voor het eerst gebruikt bij de twee rallyprototypen ŠKODA 180 RS en 200 RS. Hieruit ontstond in 1975 de ŠKODA 130 RS, die ook wel bekend stond als ‘de Porsche van het Oosten’. Met de sportcoupé behaalde ŠKODA in 1977 twee klasse-overwinningen tijdens de legendarische Monte Carlo Rally en de Acropolis Rally. In 2000 introduceerde ŠKODA de OCTAVIA RS, het eerste RS-serieproductiemodel.

Krachtige motor

De sportieve ambities van de ŠKODA KODIAQ RS worden onderstreept door zijn krachtige motor. “De 2.0-liter viercilinder TDI met vierwielaandrijving en bi-turbotechnologie levert in de nieuwe SUV 176 kW/239 pk en een maximumkoppel van 500 Newtonmeter. Dit maakt deze motor tot de krachtigste diesel in de ruim 120-jarige geschiedenis van het merk” zegt Bart Symons verkoopleider ŠKODA.

Voor meer informatie over de ŠKODA RS-modellen of andere modellen van ŠKODA, loop gerust binnen bij onze ŠKODA showroom bij AutoArena in Venray!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou