Audi Q8 nu bij AutoArena!




Audi rondt zijn SUV-reeks naar boven af met de indrukwekkende Audi Q8. De vierdeurs coupé-SUV combineert een sportieve carrosserielijn met luxe en een optimale praktische bruikbaarheid. De Audi Q8 staat inmiddels bij AutoArena in Venlo en heeft een vanafprijs van € 109.155*.

In eerste instantie is de Audi Q8 leverbaar als krachtige 50 TDI. “Hij heeft een 3.0-liter turbodiesel met 210 kW/286 pk en 600 Nm koppel, waarmee hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u gaat en een topsnelheid van 245 km/u bereikt” zegt verkoopleider Gijs Verheijden. De 3.0 TDI-krachtbron is gekoppeld aan een soepele en snelle achttraps tiptronic-automaat. In 2019 breidt Audi het Q8-gamma verder uit met de 45 TDI (170 kW/231 pk) en 55 TFSI (250 kW/340 pk).

Energie besparend

De Audi Q8 is uitgerust met een 48 Volt-systeem, dat bestaat uit een lithium-ion accu en een startmotor/generator. Bij remacties kan het systeem tot wel 12 kW aan energie terugwinnen. De Mild Hybrid-techniek zorgt er ook voor dat de Q8 over een lange afstand kan ‘zeilen’ met losgekoppelde aandrijflijn (tussen 55 en 160 km/u) en dat het start/stop-systeem al bij 22 km/u begint te werken. Dit bespaart zo’n 0,7 liter per 100 kilometer aan brandstof.

Quattro vierwielaandrijving

Standaard op de Q8 50 TDI is quattro vierwielaandrijving en een onderstel met instelbare dempers. Als optie levert Audi vierwielsturing en adaptieve luchtvering, dat kan worden ingesteld op comfort of juist sportiviteit. Onder de brede wielkasten van de Q8 schuilen 20 inch lichtmetalen velgen. Audi’s vierdeurs coupé-SUV is altijd uitgerust met LED-koplampen. Optioneel kan worden gekozen voor HD matrix LED.

Pro Line Plus en Pro Line S

Aanvullend op de standaarduitrusting levert Audi twee pakketten voor de Q8: Pro Line Plus en Pro Line S. Beide voegen MMI navigatie Plus met Audi virtual cockpit toe aan de toch al rijke uitrusting. Het MMI-systeem werkt met twee schermen: een 10,1 inch touchscreen voor infotainment en navigatie en een 8,6 inch touchscreen voor de airco en andere comfortfuncties. Het 12,3 inch display van de Audi virtual cockpit vervangt de meters achter het stuur.
Het Pro Line Plus-pakket bestaat verder uit adaptieve luchtvering, parkeerhulp plus, Valcona-leren bekleding in het interieur, een premium audiosysteem van Bang & Olufsen, comfortairconditioning met vier zones en geventileerde stoelen vóór. De Pro Line S heeft als extra’s adaptieve sportluchtvering, een S line sportpakket met 21 inch lichtmetalen velgen en een S line exterieurpakket.

Veilig op weg

De Audi Q8 heeft een ruime kofferbak en meer ruimte in het interieur dan zijn directe concurrenten. Hij houdt zijn bestuurder en inzittenden veilig met een uitgebreid assortiment aan elektronische systemen. Afhankelijk van de uitvoering is de Q8 voorzien van onder meer Adaptive Cruise Assist, Crossing Assist, Lane Change Warning, Curb Warning en een 360 graden-camera.

Voor meer informatie over de Audi Q8 of overige Audi modellen, loop gerust binnen bij onze Audi showroom bij AutoArena Venlo!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 juli 2018, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Ook interessant voor jou