Thuislaadoplossing voor de Audi e-tronAudi trekt het concept van elektrische mobiliteit voorbij de auto alleen en gaat een tailormade laadsysteem voor thuis leveren. Daarvoor introduceert Audi binnenkort een thuislaadoplossing om de Audi e-tron te integreren in de huiselijke infrastructuur van de gebruiker. Intelligente interactie met de energiemanagementsystemen voor thuis maakt kostenefficiënt laden mogelijk, desgewenst met gebruikmaking van de energie van zonnepanelen.

Audi gaat voor de e-tron uiteenlopende thuislaadoplossingen aanbieden. Het standaard, compacte laadsysteem van de Audi e-tron biedt de mogelijkheid om de auto op te laden bij maximaal 11 kW. “Het optionele connect laadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW, waarbij de Audi e-tron wordt voorzien van een tweede, optionele lader” zegt verkoopleider Gijs Verheijden. Het connect laadsysteem is tevens te koppelen aan de energievoorziening binnen het huis. Via het Wifi thuisnetwerk voorziet het laadsysteem in samenwerking met het home energy management system (HEMS) in intelligente laadfuncties.

Variabele energietarieven

Met het connect laadsysteem en een geschikt HEMS kunnen e-tron-rijders gebruikmaken van variabele energietarieven om hun Audi e-tron op te laden. Dit systeem kan de batterij opladen op momenten waarop elektriciteit goedkoper is, terwijl het tegelijkertijd rekening houdt met individuele mobiliteitsvereisten, zoals de tijd van vertrek en de batterijstatus. Wanneer hun huis is voorzien van zonnepanelen, kunnen e-tron-rijders het laadproces optimaliseren door die zonne-energie te gebruiken om hun Audi e-tron mee op te laden.

Bescherming tegen stroomuitval

De intelligente laadfunctie beschermt tevens tegen mogelijke stroomuitval. E-tron-rijders laden altijd met de maximaal beschikbare capaciteit die het energienet thuis en de auto aan kunnen. Het laadsysteem kijkt daarbij ook naar de energiebehoeften van andere energiegebruikers in het huis, om overbelasting van het thuisnet en daarmee het doorslaan van stoppen te voorkomen.

Van klassieke autofabrikant naar leverancier voor mobiliteitsoplossingen

Voor Audi markeert de e-tron het aanbreken van een nieuw tijdperk. Dankzij het uitgebreide aanbod aan laadsystemen met intelligente oplossingen voor thuis en onderweg kunnen klanten zonder compromissen genieten van elektrische mobiliteit. In aanloop naar de marktintroductie van de Audi e-tron verschaft Audi Nederland meer specifieke informatie over de laadoplossingen en -mogelijkheden thuis en onderweg voor de Audi e-tron in ons land.

Voor meer informatie over de Audi e-tron en alle andere modellen van Audi kunt u terecht bij onze vestiging in Venlo.

*De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou