Volkswagen introduceert de Golf GTI TCRDe Volkswagen Golf GTI TCR is geïnspireerd op de racewagen met dezelfde naam die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. De Golf GTI TCR komt eind 2018 op de markt.

Voor de aandrijving van de Golf GTI TCR zorgt een 2,0 liter turbomotor met 213 kW/290 pk (tussen 5.000 en 6.800 tpm) en een maximumkoppel van 370 Nm (tussen 1.600 en 4.300 tpm). Die aandrijfkrachten worden naar de voorwielen geleidt via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. De topsnelheid van Volkswagens krachtigste GTI ligt op 250 km/u, maar het is ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen. De Golf GTI TCR loopt dan 264 km/u.

Krachtigste Golf ooit

De snelste Volkswagen Golf ooit heeft twee extra radiateurs in de neus voor een betere koeling van de motor. Hij staat af-fabriek op grote 18 inch lichtmetalen velgen in Belvedere-design, maar er zijn ook 19 inch exemplaren beschikbaar. Daarachter gaan geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en –blokken die garant staan voor een optimale vertraging, ook op het circuit.

“De Golf GTI TCR wordt leverbaar met het titanium uitlaatsysteem van Akrapovič “ zegt verkoopleider Nicky Caris. Op de vooras is altijd het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance gemonteerd. De gasrespons, stuurbekrachtiging en DSG-transmissie zijn in te stellen op Eco, Normal, Sport en Individual. Wie opteert voor het Dynamic Chassis Control kan ook de instellingen van het onderstel veranderen van Normal naar Comfort of Sport.

Volkswagen heeft voor de Golf GTI TCR een special kleur ontwikkeld: Pure Grey. De hot hatch is natuurlijk ook te krijgen in traditionele GTI-tinten. De sportstoelen in het interieur van de Volkswagen zijn bekleed met een speciale combinatie van microvezel en stof. Het hart van de stoelen is in Flash Red uitgevoerd, wat past bij de stiksels op het met leer bekleed sportstuur, de veiligheidsgordels en de pookknop.

De Golf GTI TCR komt aan het eind van dit jaar op de markt. De Nederlandse specificaties, prijzen en timings worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de Golf GTI TCR, loop gerust binnen bij AutoArena Venlo!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou