Volkswagen Golf 45 jaar!45 jaar geleden op 29 maart is de productie van de Golf gestart. Met 35 miljoen exemplaren is de Golf de meest verkochte Volkswagen.

De Golf is het hart van Volkswagen, aldus Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer van Volkswagen. “Hij staat als geen andere auto voor vooruitgang en technologie. In de Golf werd veiligheidstechnologie bijvoorbeeld voor miljoenen mensen voor het eerst betaalbaar. Zeven generaties lang heeft de Golf het merk Volkswagen ook geholpen om zich te ontwikkelen tot één van de belangrijkste autofabrikanten ter wereld.”

Dr. Stefan Loth, plantmanager Volkswagen Wolfsburg: “In 1974 stonden onze medewerkers voor de uitdaging om de overstap van de traditionele Kever naar de innovatieve Golf te maken. Sindsdien hebben we de productieprocessen in onze hoofdvestiging in Wolfsburg verder ontwikkeld en bouwen we daar nu niet alleen de Golf, maar ook de e-Golf, de Golf GTE, de Golf Sportsvan, evenals drie andere modellen.”

Bent u geïnteresseerd in de Volkswagen Golf? Loop dan gerust eens binnen bij AutoArena Venlo of neem telefonisch contact met ons op om meer informatie te krijgen.

Ook interessant voor jou