Autonome Volkswagen I.D. VIZZION in 2020



Vanaf 2020 brengt Volkswagen zijn elektrische I.D. Family op de markt, bestaande uit de compacte I.D., de SUV I.D. CROZZ en de MPV I.D. BUZZ. De I.D. VIZZION is een autonoom rijdende premium sedan die kan worden bediend met stemcommando’s en handgebaren.

De Volkswagen I.D. VIZZION is volledig autonoom en heeft daarom geen bedieningselementen, zoals een stuur en pedalen. Het binnenste van deze nieuwe premium sedan is daardoor een open ruimte die flexibel is in te delen. Inzittenden kunnen met de auto communiceren via stemcommando’s, handgebaren en via de Microsoft HoloLens, een bril die een toegevoegde realiteit over de omgeving projecteert. De I.D. VIZZION is als het ware een virtuele gastheer voor zijn passagiers. Hij kent hun voorkeuren en kan dankzij de toepassing van kunstmatige intelligentie leren en empathisch reageren. Volkswagen denkt dat de eerste volledig autonome auto (level 5) in 2025 mogelijk is. Augmented Reality wordt in 2030 verwacht.

MEB-platform

Net als de andere modellen uit de I.D. serie staat de I.D. VIZZION op het nieuwe elektrische platform van Volkswagen. De I.D. VIZZION wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 225 kW leveren (75 kW voor, 150 kW achter) en zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. Daarmee moet hij in staat zijn tot een actieradius van tot wel 665 kilometer.

Volkswagen heeft de belangrijkste noviteiten van de I.D. VIZZION onderverdeeld in vier categorieën: Veiligheid, Vrijheid, Eenvoud en Thuisvoelen.

Veiligheid

De I.D. VIZZION maakt gebruik van gezichtsherkenning om te voorkomen dat iemand anders er met de auto vandoor gaat. De HD Matrix-koplampen worden gebruikt om met andere weggebruikers te communiceren. Zo kunnen ze onder andere een zebrapad op de weg projecteren om voetgangers te laten weten dat ze over kunnen steken. De belangrijkste ontwikkeling op veiligheidsgebied is echter de Level 5-autonomie.

Vrijheid

“In de I.D. VIZZION is de vrijheid een stuk groter dan in traditionele auto’s. Inzittenden kunnen hun tijd aan boord zelf indelen, want ze hoeven de Volkswagen per slot van rekening niet te besturen” zegt verkoopleider Nicky Caris.

Eenvoud

De intuïtieve bediening van de I.D. VIZZION kenmerkt zich door eenvoud. Binnenin de auto zijn slechts twee traditionele knoppen aanwezig. Deze kunnen worden gebruikt om met de hand bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie aan te passen. De rest van de bediening gebeurt via stemcommando’s, handgebaren of augmented reality.

Thuisvoelen

Inzittenden zullen zich bovendien snel thuisvoelen in de I.D. VIZZION. Het interieur is een lounge die verregaand te personaliseren is. Zo is het mogelijk om de ramen elektrisch te verduisteren en zorgt Active Noise Cancellation ervoor dat er geen hinderlijke geluiden in de cabine doordringen. Ook gebruikt de I.D. VIZZION sensoren en de HoloLens-bril om de lichamelijke gesteldheid van inzittenden te controleren. Op basis daarvan kan hij onder meer de airco instellen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou