Audi A3, al 20 jaar een succes.

Audi viert de 20e verjaardag van de Audi A3. In 1996 debuteerde de Audi A3 op de autotentoonstelling van Frankfurt. Audi stond hiermee aan de wieg van het segment voor premium compact auto’s.

In beginsel was de Audi A3 leverbaar als driedeurs hatchback met keus uit drie uitvoeringsvarianten en vier benzine- en dieselmotoren. Dit programma werd echter gestaag uitgebreid tot de vijfdeurs in 1999 volgde. In dat jaar verscheen ook de sportieve S3 met een 210 pk sterke turbomotor.

In eerste instantie had de Audi A3 een tweedelige grille. In 2005 presenteerde Audi een facelift voor de A3 en deed de kenmerkende Singleframe grille zijn intreden. In 2008 verscheen dan ook nieuwe familieuitbreiding. Dit maal de Audi A3 Cabriolet. De huidige (derde) generatie A3 is er sinds 2012. In 2013 werd de familie verder uitgebreid met een vierdeurs lim

Sinds 2011 is er ook een sportieve Audi A3 leverbaar, en wel de Audi RS 3. De eerste versie beschikte over een 340 pk sterke motor. In 2015 was de vijfcilinder al goed voor 367 pk. Eerder dit jaar presenteerde Audi de RS 3 Limousine. Een sterke vijfcilindermotor met 400 pk onder de kap benadruk verkoper Dennis Aerts van AutoArena nog eens.

Op innovatief gebied in de Audi A3 ook sterk veranderd. Het huidige model A3 is dan ook leverbaar met Audi virtual cockpit. Ook op gebied van aandrijving is de A3 innovatief. Zo is er ook een plug-in-hybride, de Audi A3 e-tron. Verder is de A3 ook nog leverbaar als g-tron, geschikt voor aardgas en benzine. Op gebied van verlichting is de A3 ook sterk verbeterd. Zo werd de eerste Audi A3 nog geleverd met halogeen verlichting is tegenwoordig xenon-verlichting standaard. Optioneel is zelfs Matrix LED-verlichting.

Sinds 1996 zijn er al 4 miljoen A3-modellen geproduceerd. De ruime keuze aan Audi A3 modellen kunt u natuurlijk bewonderen in de Audi showroom bij AutoArena Venlo.

 
ousine.

Ook interessant voor jou