Audi RS 6 Avant: het nieuwe hoofdstuk in de RS-geschiedenis


Met nóg meer vermogen en geavanceerde mild-hybrid technologie biedt de nieuwe RS 6 Avant zijn superieure prestaties op efficiënte wijze en opent Audi Sport een nieuw hoofdstuk in alweer 25 jaar RS-geschiedenis. De nieuwste RS van Audi komt in het eerste kwartaal van 2020 naar AutoArena.

De RS 6 Avant is een van de grootste iconen uit de portfolio van Audi Sport. Met zijn vernieuwde RS design, extreem krachtige aandrijving en talloze nieuwe technologieën is de nieuwe RS 6 Avant een waardige opvolger van z’n befaamde voorgangers.

Breed en indrukwekkend design


De RS 6 Avant van de vierde generatie is een van de eerste modellen uit de stal van Audi Sport met de nieuwe RS-designtaal. Met z’n unieke en kenmerkende ontwerp straalt hij snelheid uit. De verlaagde carrosserie met extra brede wielkasten benadrukt de pure kracht van deze Audi. Het front van de RS 6 Avant kenmerkt zich onder meer door de nieuwe motorkap met gedistingeerde powerdome. De driedimensionale honingraatstructuur in de Singleframe-grill is gebaseerd op het design van de Audi R8. Het karakteristieke Avant-silhouet bevat unieke RS-kenmerken zoals de extra brede dorpels. De RS 6 Avant is optioneel met een RS-sportuitlaatsysteem met zwarte uitlaatsierstukken beschikbaar. De nieuwste RS staat standaard op 10-spaaks 21-inch gegoten aluminium wielen met banden in maat 275/35. Een 5-spaaks 22-inch versie met 285/30 banden is optioneel.

RS kracht


De 4.0 TFSI V8 van de nieuwe Audi RS 6 Avant levert 441kW/600pk en een maximumkoppel van 800 Nm, dat beschikbaar is in het brede bereik van 2.050 tot 4.500 tpm. De extreem krachtige motor stuwt de supersporter in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. In slechts 12 seconden bereikt hij al een snelheid van 200 km/u. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/u. Met het optionele dynamic package bedraagt de topsnelheid 280 km/u en indien wordt gekozen voor het dynamic plus package zelfs 305 km/u.

Dankzij het 48 volt mild-hybrid systeem levert de twin-turbo V8 zijn hoge prestaties bij een hoog rendement. Dit systeem recupereert energie tijdens het afremmen op de motor en voert de opgewekte energie terug naar de lithium-ion batterij. In de praktijk verlaagt de MHEV-technologie het verbruik met maximaal 0,8 liter op 100 kilometer. Om de efficiency verder te verhogen is de Audi RS 6 Avant ook voorzien van cylinder on demand (COD). Bij lage tot gemiddelde belasting en snelheden worden cilinders 2, 3, 5 en 8 in de hoge versnellingen gedeactiveerd om zo het brandstofverbruik te verlagen.De kracht van de elektrisch ondersteunde V8 wordt overgebracht naar alle vier de wielen via de intelligente quattro vierwielaandrijving en de vernieuwde 8-traps tiptronic transmissie die onder meer beschikt over een nieuwe launch control functie.

RS-rijkwaliteit


De adaptieve luchtvering van de RS 6 Avant is speciaal afgestemd op het leveren van sportieve prestaties bij topsnelheden tot en met 305 km/u. Het systeem kan worden ingesteld in verschillende modi en omvat automatische niveauregeling. Het systeem biedt bestuurders een ruime keuze uit verschillende instellingen. De Audi RS 6 Avant is tegen meerprijs leverbaar met RS sport suspension plus met Dynamic Ride Control (DRC). Voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen kunt u contact opnemen met een van onze Audi verkoopadviseurs.

De RS 6 Avant is leverbaar met dynamische vierwielbesturing. Bij lage snelheden draaien de achterwielen maar liefst vijf graden in de tegenovergestelde richting ten opzichte van de voorwielen. Dit verkleint de draaicirkel met maar liefst een meter. Bij gemiddelde en hoge snelheden draaien de achterwielen maar liefst twee graden in dezelfde richting. De bestuurder kan het karakter van zijn RS 6 Avant veranderen met behulp van het Audi drive select. Er is keuze uit zes profielen: comfort, auto, dynamic, efficiency en de individueel configureerbare RS-specifieke RS1- en RS2-modi, die direct kunnen worden geactiveerd met de stuurknop "RS MODE".

Ultrasportief en luxueus interieur


Het interieur van de RS 6 Avant biedt de bestuurder en passagiers een perfecte mix van sportiviteit, ultieme luxe en hightech features. De Audi virtual cockpit en het head-up display bieden speciale RS-displays informatie.

Het geperforeerd lederen en afgevlakte RS stuurwiel, met grote RS schakelpeddels gemaakt van aluminium, beschikt over multifunctionele knoppen waarmee de bestuurder de nieuwe Audi drive select RS1 en RS2 modi kan selecteren. De sportstoelen in zwart parelnappaleer en alcantara zijn voorzien van RS-reliëf en ruitpatroon. De Audi RS6 Avant is verregaand te personaliseren. Zo zijn er voor het interieur verschillende RS-designpakketten beschikbaar in rood en grijs en zijn de sierlijsten in verschillende materialen, van hout tot carbon uit te voeren.

Heeft u nog vragen over dit nieuwe model? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Venlo.











Ook interessant voor jou