Audi A8 met AI active suspension

AI active suspension is een nieuwe hightech innovatie voor de Audi A8 en zal vanaf dit najaar leverbaar worden bij AutoArena Venlo. Wilt u na het lezen van dit bericht nog meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Afhankelijk van de gekozen Audi drive select rijstand strijkt de nieuwe ophanging de weg glad voor maximale souplesse en comfort, of geeft hij de Audi A8 in bochten de dynamiek van een sportwagen.

AI active suspension in de Audi A8 is een volledig actieve ophanging, waarbij elektromechanische aansturingsunits het onderstel continu aanpassen. Ze kunnen elk individueel wiel omhoog of naar beneden duwen om de hoogte van de carrosserie onder alle omstandigheden actief in te stellen. De actieve ophanging kan de carrosserie vanuit zijn centrale positie binnen vijftiende van een seconde op alle hoeken met maximaal 85 mm verhogen of verlagen.

Grote bandbreedte: van ‘dynamic’ tot ‘comfort plus’In samenwerking met de luchtvering en het Audi drive select dynamic handling systeem (beide standaard) biedt de AI active suspension in de Audi A8 een ongekend brede bandbreedte aan rijkarakteristieken. In de ‘dynamic’ rijstand heeft de luxe limousine de handling van een sportwagen. Daarbij stuurt de A8 scherp in, en bij snelle bochten van 1G is de rolhoek van de carrosserie slechts 2 graden, tegenover meer dan 5 graden bij de standaardophanging. In elke situatie wordt het rolmoment optimaal verdeeld en wordt het duiken bij accelereren of remmen tot een minimum beperkt. Het resultaat is een wegligging met een neutraal tot licht overstuurd karakter.

Met Audi drive select in ‘comfort plus’ daarentegen strijkt de Audi A8 oneffenheden volledig glad, voor een zijdezachte souplesse. De AI active suspension werkt in dit geval samen met de frontcamera. Die ziet hobbels al voordat de auto ze bereikt en stelt de actieve demping daar op voorhand al op in. Daarnaast zijn er nog een aantal handige functies beschikbaar. Wilt u hier meer informatie over? Kom dan gerust eens langs in onze showroom waar onze verkoopadviseurs Gijs Verheijden, Roland Brouns en Rick Derks u graag verder helpen.

Overcompensatie gaat duiken tegen

Bij het rijden in een rechte lijn in ‘comfort plus’ kan de AI active suspension krachten op het menselijk lichaam eveneens beperken. Bij hard accelereren of remmen in situaties die het comfort zouden kunnen beïnvloeden, gaat het systeem duikneigingen van het lichaam tegen, bijvoorbeeld bij het stoppen voor een verkeerslicht. Door de lichte overcompensatie die het systeem daarbij creëert, worden inzittenden hooguit zeer zachtjes in hun stoel gedrukt in plaats van tegen hun veiligheidsgordel.

In Nederland is AI active suspension vanaf dit najaar op de Audi A8 55 TFSI te bestellen via AutoArena.

Ook interessant voor jou