ŠKODA iV: start van het elektrische tijdperk



ŠKODA trapt zijn elektrische tijdperk af met de lancering van het submerk iV. Begin 2020 worden de ŠKODA CITIGOe iV en de SUPERB iV op de markt verwacht.

De ‘i’ in ŠKODA’s submerk iV staat voor Innovatief, Intelligent en Inspirerend, de ‘V’ staat voor Vehicle. iV staat echter niet alleen voor voertuigen, maar ook voor een connected ecosysteem en maatwerk als het gaat om mobiliteitsdiensten. De komende jaren wordt er twee miljard euro geïnvesteerd in alternatieve aandrijflijntechnologieën en nieuwe mobiliteitsdiensten, zoals platforms voor carsharing. ŠKODA’s grootste investeringsprogramma ooit. Ook voor andere merken binnen de Volkswagen Groep zal ŠKODA componenten voor geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen produceren. Nog vóór het einde van 2022 zal het merk meer dan tien volledig of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen in de line-up hebben.

SUPERB iV: ŠKODA’s eerste plug-in hybride

De SUPERB iV beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie. Daarnaast heeft hij een 85 kW sterke elektromotor met een actieradius van maximaal 55 kilometer volgens de WLTP-norm. In combinatie met de verbrandingsmotor komt de totale actieradius op 850 kilometer. Het volledig opladen van de accu duurt 3,5 uur met een wallbox met een capaciteit van 3,6 kW. Tijdens de rit zorgen de benzinemotor en recuperatie voor extra elektrische actieradius. De SUPERB iV heeft een nieuwe look en zijn navigatiesysteem is gebaseerd op de nieuwst infotainmentgeneratie. Ook is de auto voorzien van nog betere assistentie door het verder uitgebreide assistentiesysteem.

100% elektrische ŠKODA CITIGOe iV

De CITIGOe iV is de eerste volledig elektrische stadsauto van ŠKODA. De elektromotor heeft een vermogen van 61 kW en maakt een actieradius van 265 kilometer mogelijk. Ook op de snelweg is de CITIGOe iV in zijn element met een topsnelheid van 130 km/u. De CITIGO is een compact maar praktisch model: hij biedt ruimte aan vier personen en beschikt over een bagageruimte van 250 liter, 923 liter met neergeklapte achterbank. De CITIGOe iV heeft een nieuw dashboard en krijgt een rijke standaarduitrusting. Ook als het gaat om veiligheid loopt de CITIGOe iV voorop. Diverse optiepakketten en individuele opties maken het mogelijk de CITIGOe iV naar eigen wens samen te stellen.

De ŠKODA SUPERB iV en CITIGOe iV worden beiden begin januari 2020 op de Nederlandse markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekend gemaakt. Meer informatie over beide auto’s vindt u hier.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of loop eens binnen in onze showroom bij AutoArena Venray.

Ook interessant voor jou