ŠKODA VISION iVŠKODA blikt vooruit op zijn elektrische toekomst met de 100% elektrisch aangedreven VISION iV. De VISION iV is een zeer sportief gelijnde vierdeurs Crossover-Coupé die veel ruimte biedt.

De VISION iV maakt gebruik van het MEB-platform van de Volkswagen Group, dat ontwikkeld is voor elektrische aandrijving. Het studiemodel beschikt over een elektromotor op de voor- en achteras en is daarmee vierwielaangedreven. De actieradius bedraagtmaximaal 500 km, volgens de nieuwe, realistische WLTP-cyclus.

De VISION iV is een voorbeeld voor toekomstige, elektrisch aangedreven ŠKODA’s als het gaat om binnenruimte. De klassieke middentunnel ontbreekt waardoor er een compleet nieuw, zeer ruimtelijk interieurconcept is ontworpen. Opvallend in het interieur is het nieuwe tweespaaks stuur met het woord ŠKODA in plaats van het merklogo. De nieuwe ŠKODA beschikt over vooruitstrevende systemen die zorgen voor een hoog comfort- en veiligheidsniveau. Hij is in staat tot level 3 autonoom rijden. Ook het infotainmentsysteem is vernieuwend en biedt toegang tot vele mobiele online diensten van ŠKODA.

Elektrisch tijdperk

In 2019 startte voor ŠKODA het tijdperk van elektrische aandrijving met de SUPERB plug-in hybride en de 100% elektrische CITIGO. De VISION iV zal voor ŠKODA het eerste elektrisch aangedreven model op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Group zijn. In de periode tot en met 2022 zullen er in totaal tien geëlektrificeerde ŠKODA-modellen op de markt komen. Het merk stelt duidelijke prioriteiten: de elektrisch aangedreven modellen moeten veel rijplezier en een aantrekkelijk design bieden en daarbij de nieuwste connected mogelijkheden en infotainment- en assistentiesystemen aan boord hebben. Dit alles in combinatie met een typisch kenmerk van ŠKODA: value for money.

Voor meer informatie over de ŠKODA VISION iV kunt u terecht op skoda.nl.

Ook interessant voor jou