Nieuwe Volkswagen TGI-modellenDe Polo, Golf en Golf Variant TGI hebben nu in plaats van twee, drie aardgastanks die zorgen voor een extra lange actieradius. Daarnaast beschikken de Golf en Golf Variant TGI over een nieuwe 1.5 TGI-motor met 96 kW/130 pk.

De TGI-modellen van Volkswagen zijn geschikt voor het gebruik van CNG - ofwel Compressed Natural Gas (aardgas) en groengas. De verbranding hiervan leidt tot een CO2-uitstoot die 25% lager is vergeleken met een benzinemotor. Door het gebruik van biomethaan of e-gas verbetert de CO2-balans verder. Ook bevatten de uitlaatgassen van CNG-modellen aanzienlijk minder koolmonoxide en NOx en daarbij is de uitstoot van fijnstof minimaal. De prijs van aardgas ligt vergeleken met die van benzine en diesel ook nog eens aanzienlijk lager. In Nederland is CNG bij circa 190 stations verkrijgbaar.

Derde gastank 

Voor een nog grotere actieradius heeft de Polo 1.0 TGI (66 kW/90 pk) nu een derde gastank met een inhoud van 16,5 liter. Dat brengt de totale inhoud op 91,5 liter of 13,8 kg aardgas/groengas. Mede dankzij het zuinige karakter neemt de actieradius daarmee met 60 kilometer toe tot 368 km** volgens WLTP-norm.
De inhoud van de Golf en Golf Variant komt met de derde gastank op een totaal van 115 liter of 17,3 kg aardgas/groengas. De actieradius neemt toe tot 440 km (WLTP)**, 80 km meer dan voorheen. Net als bij de Polo zijn de tanks plaatsbesparend in de wagenvloer geplaatst. Alle nieuwe TGI-modellen hebben nu een actieradius die het mogelijk maakt om vrijwel uitsluitend op aardgas te rijden. Wel hebben ze nog een kleine benzinetank voor noodgevallen.

Nieuwe 1.5 TGI voor de Golf

De Golf en Golf Variant TGI worden voortaan geleverd met een nieuwe 1.5 TGI met 96 kW/130 pk en een koppel van 200 Nm. Deze motor is dankzij het innovatieve TGI Miller-verbrandingsproces en de hoge compressieverhouding zeer efficiënt. De turbo met variabele geometrie zorgt op zijn beurt voor krachtige acceleraties vanaf lage toerentallen. Het gemiddelde verbruik bedraagt 3,5-3,6 kg aardgas per 100 km. De hoeveelheid energie van 1 kg aardgas komt overeen met die van 1,3 liter diesel of 1,5 liter benzine.

Nu leverbaar

De Polo 1.0 TGI Trendline is er vanaf € 18.181*. De Golf TGI is er als luxe Comfortline vanaf € 30.985*. Hij wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een zeventraps DSG-transmissie is optioneel. De Golf Variant TGI Comfortline wordt standaard geleverd met zeventraps DSG. Hij is er vanaf € 34.660*. Ook de compacte up! is er met aardgasmotor. De prijzen van dit model starten bij € 15.391*.

De nieuwe TGI-modellen zijn vanaf nu leverbaar en te bestellen bij AutoArena in Venlo.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Waarden gebaseerd op gebruik van hoogcalorisch (H)-Gas. In Nederland levert het aardgasnetwerk laagcalorisch (L)-Gas. L-Gas levert minder energie op doordat in L-Gas minder brandbaar methaan zit. Dit resulteert in een kleinere actieradius bij een vergelijkbare inhoud
.

Ook interessant voor jou