De nieuwe SEAT Tarraco



De SEAT Tarraco is de grootste SUV van SEAT en biedt ruimte aan vijf of zeven personen. De Taracco is te bestellen bij AutoArena Venlo vanaf € 37.950*. Private lease vanaf € 539* p/m.

Motorisering

De Tarraco is er met krachtige en efficiënte viercilinder benzine- en dieselmotoren, alle met directe injectie en turbotechnologie. De 1.5 TSI met 110 kW/150 pk wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving. De 2.0 TSI (standaard in combinatie met de automatische zeventraps DSG-transmissie en 4Drive vierwielaandrijving) is goed voor 140 kW/190 pk. De 2.0 TDI is er in twee versies: 110 kW/150 pk of 140 kW/190 pk. De versie met 150 pk is er met zesbak en voorwielaandrijving of met 7-traps DSG en 4Drive vierwielaandrijving. De Tarraco 2.0 TDI met 140 kW/190 pk beschikt standaard over de 7-traps DSG en 4Drive vierwielaandrijving. In 2020 volgt een plug-in hybride uitvoering van de Tarraco.

Rijplezier

Basis voor het grote rijplezier is het MQB-platform met lange wielbasis, onafhankelijke McPherson ophanging vóór en een multilink achteras. Zeker met Dynamic Chassis Control (DCC) is er een perfecte balans tussen comfort op lange afstanden en sportiviteit op bochtige binnenwegen: de bestuurder kan voor elke rit de ideale rij-instelling kiezen. Op basis hiervan past het DCC de respons van schokdemping en besturing aan. De besturing met elektrische bekrachtiging is precies en geeft optimale feedback aan de bestuurder. De Tarraco is leverbaar met wielen die in maat variëren van 17-20 inch.

Veiligheid

Ook op het gebied van veiligheid bewijst de Tarraco zijn rol als topmodel. Elke Tarraco beschikt standaard over Front assist met fietserherkenning, Lane assist en Emergency call. De Tarraco Xcellence heeft daarbij standaard een Adaptive cruise control waarmee de auto automatisch afstand houdt tot voorliggers. Ook leverbaar zijn Emergency assist, Dodehoekherkenning, Exit assist, Verkeerstekenherkenning en de File- en lichtassistent. De Tarraco is de eerste SEAT die leverbaar is met Rollover Assist en Pre-Crash Assist. Als er een ongeval dreigt, reageert Pre-Crash Assist binnen 0,2 seconde door het aantrekken van de gordels, het sluiten van ramen en dak, het activeren van de alarmverlichting, het afzetten van de motor en het ontgrendelen van de deuren. Als Emergency call is geactiveerd, stuurt de auto automatisch een oproep naar hulpdiensten. Voor extra gebruiksgemak zijn er handige systemen als Park assist, de elektrisch bediende achterklep met Virtual pedal en het Top view camerasysteem.

Uitvoeringen

De Tarraco Style krijgt af-fabriek onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, het Media System Plus met 8 inch touchscreen, de 10 inch SEAT Virtual Cockpit, Climatronic en Keyless Go mee. Ook standaard: Full LED-koplampen, Full link (Apple CarPlay), parkeersensoren achter, een licht- en regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, Front assist, Lane assist en trekhaakvoorbereiding.

De Tarraco Xcellence is letterlijk en figuurlijk de next level in luxe en comfort. Standaard krijgt de Xcellence bijvoorbeeld 19 inch lichtmetalen velgen, het Media System Navi met 8 inch touchscreen, een elektrische achterklep met voetbediening, een achteruitrijcamera en Keyless Entry/go. Andere highlights zijn het SEAT Drive Profile, Park assist, parkeersensoren voor en achter, Adaptive cruise control, een diffuser met uitlaatsierstukken, donker getinte ramen achter, chroom dakrailing en raamomlijsting en Alcantara/stof bekleding.

Meer informatie ontvangen over de SEAT Tarraco of een proefrit maken? Neem contact met ons op, of kom langs bij AutoArena Venlo.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.

Ook interessant voor jou