Productie Audi e-tron van startAudi is in Brussel gestart met de productie van de Audi e-tron. De allereerste volledig elektrische auto van het merk heeft een indrukwekkende actieradius en kan binnen dertig minuten worden opgeladen. Audi onthult de e-tron op 17 september in San Francisco.

De Audi e-tron is uitgerust met innovatieve technologieën, zoals virtuele buitenspiegels. De productieversie van het Audi e-tron prototype wordt de eerste auto op de markt die geschikt is voor laadstations met een capaciteit van 150 kW. Daarmee zijn de lithium-ion accu’s in slechts 30 minuten volledig te laden. Dan bedraagt de actieradius meer dan 400 km. “Daarmee zijn de lithium-ion accu’s van de elektrisch aangedreven SUV in slechts 30 minuten volledig te laden. Dan bedraagt de actieradius volgens de nieuwe, realistische WLTP-cyclus meer dan 400 km” zegt verkoopleider Gijs Verheijden.

Grondige verbouwing
De fabriek van Audi in Brussel is de afgelopen twee jaar grondig verbouwd voor de bouw van de elektrische e-tron. De fabriek beschikt over de eerste gecertificeerde CO2-neutrale productielijn ter wereld in het premiumsegment. Audi Brussel compenseert alle uitstoot die vrijkomt tijdens het productieproces.

De carrosserieafdeling, spuiterij en assemblagelijn in Brussel zijn vernieuwd en er is ook een batterijfabriek opgezet. Een autonoom transportsysteem levert de batterijen ‘just in time’ en in de goede volgorde naar de assemblagehal.

De Audi e-tron wordt op 17 september om 20.30 uur lokale tijd in San Francisco onthuld. Het evenement is op 18 september vanaf 5.30 uur Nederlandse tijd live te volgen via www.e-tron.audi

Meer informatie over de Audi e-tron?! Loop gerust binnen bij AutoArena Venlo, uw Audi dealer van Noord-Limburg!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou