De nieuwe Audi RS 5 Sportback

 

De Audi RS 5 is nu voor het eerst ook als Sportback beschikbaar en vanaf december leverbaar bij AutoArena. Het nieuwe model is gelanceerd op de New York International Auto Show afgelopen maart. De Audi RS 5 Sportback beschikt over een 2.9 TFSI twinturbo V6 met 331 kW/450 pk. Hij is standaard uitgerust met een achttraps tiptronic-automaat met korte schakeltijden.
 
Quattro

Daarbij is de Audi RS 5 Sportback uiteraard voorzien van quattro vierwielaandrijving. Het centrale differentieel van het systeem verdeelt de aandrijfkrachten over de voor- en achteras in de verhouding 40:60. Optioneel is een sportdifferentieel leverbaar.
Door het RS-sportonderstel ligt de Audi RS 5 Sportback zeven millimeter dichter op het asfalt dan de S5 Sportback. Er kan ook gekozen worden voor het RS-sportonderstel plus inclusief:
  • Dynamic Ride Control
  • Keramische remschijven
  • Dynamic Steering met traploos variabele overbrenging
Met de Audi drive select-knop zijn de aandrijflijn, besturing en het onderstel aan te passen aan de voorkeur van de bestuurder.
Wilt u meer informatie over dit nieuwe model? Dan kunt u terecht bij een van onze Audi verkoopadviseurs in Venlo.
 
Herkenbaar RS

De Audi RS 5 Sportback beschikt over 19’” lichtmetalen velgen. Hij is meteen herkenbaar als RS-model door zijn uitgebouwde wielkasten, honingraatgrille en ovale uitlaatpijpen. In het interieur wordt die sportieve lijn doorgezet met:
RS-sportstoelen
Een multifunctioneel, met leer bekleed sportstuur
Speciale RS-displays in de Audi virtual cockpit.
 
De Audi RS 5 Sportback debuteert in de tweede helft van 2018 in de VS en Canada. In Nederland wordt hij leverbaar vanaf december.
 

Ook interessant voor jou